ZVEZDA-UNTERSCHITZEN_12

Kovačević – Početak je najvažniji

 

Čitavih pet minuta bilo je potrebno Nenadu Kovačeviću i Crvenoj zvezdi da se nakon pet godina ponovo obavežu jedno drugome na vernost. Sjajni vezni fudbaler koga Delije pamte po frenetičnoj borbenosti, prvog dana jula, ponovo je obukao najdraži dres.

– Imao sam veliku želju da se vratim na Marakanu. Posle ispadanja Lansa u drugu ligu, imao sam nekoliko ponuda, najkonkretniju iz Grčke, ali sam hteo u Beograd – kaže Kovačević.

Prvi utisci po povratku u Ljutice Bogdana po rečima Piksija su više nego pozitivni, nije se mnogo toga promenilo na našem stadionu sve je manje – više ostalo isto, kao i kada je prvi put nosio crveno – beli dres.

Povezana vest:  Reprezentacija Srbije pala na 30. mesto na rang listi FIFA

– Nema nikakvih iznenađenja, sve je kako sam i očekivao da bude. Stigla je nova uprava kojoj puno verujem, zato sam i potpisao ugovor za pet minuta. Istina, bili smo sve vreme u kontaktu, usmeno sve utanačili, tako da nisam ni morao da čitam šta potpisujem – kaže Kovačević, koji je veoma zadovoljan radom ekipe na pripremama u Austriji i ističe da ovo može da bude sezona pune afirmacije zvezdinih mladih igrača, ali i da mnogo toga zavisi od starta sezone.

Povezana vest:  FUTSAL EURO - KIA PARTNER I U HUMANOJ MISIJI

– Mi nismo ni svesni koliko smo jaki. Mislim da smo imali sreće na žrebu za Ligu Evrope i da nam je potrebno da pobeđujemo na početku kako bismo stekli neophodno samopouzdanje. Naravno, domaći trofeji se podrazumevaju.

Ljubimac Delija i novi – stari kapiten ne isključuje mogućnost da u Crvenoj zvezdi ostane do kraja karijere i potpiše doživotni ugovor.

Povezana vest:  Suarezova baka: Moj unuk vuče traume zbog razvoda roditelja

– Nikad se ne zna, što da ne, život nosi mnoga iznenađenja, kao što je moj dolazak sada, ali i odlazak, koji se dogodio minut pre završetka prelaznog roka 2006. godine. Ne želim da žurim, jer mene i saigrače očekuje duga i naporna sezona nakon koje ćemo se, nadam se i verujem, zajedno radovati sa našim navijačima – zaključio je Kovačević.