pink

TV Pink: Ne zataškavamo incidente

 

Informativna redakcija televizije Pink saopštila je danas da nije tačno da je zataškavala incidente i neprijatnosti koje srpski, bosanski i crnogorski turisti doživljavaju na letovanju u Hrvatskoj ukazujući da se to može proveriti uvidom u njenu arhivu.

-Nesrećno sročena reč u javnom pismu našeg vlasnika, povodom otimanja njegove imovine u Hrvatskoj, bila je zataškavanje. Ta reč je nanela više štete našoj redakciji, nego sva vaša saopštenja zajedno. Prosto, jer to nije tačno! Proverava se jednostavnim uvidom u arhivu – kaže se u saopštenju.

Povezana vest:  Premijera serije "Aljaska: Okršaj u Bristolskom zalivu" na Discovery kanalu

Televizija Pink je istakla da je Željko Mitrović „oduvek insistirao na raznim mogućnostima pomirenja u regionu“.

-Bavio se onim čime zna: televizijom, zabavom i muzikom. I to mu je zamerano. Zamera se kad mu otmu brod, zamera se i kad je bolestan I kad je uspešan. Informativnoj redakciji se zamera što u svoje vesti stavlja priču koja je svima drugima na naslovnoj strani. Navikli smo na taj ‘kolegijalni’ i ‘ljudski’ odnos, ne smetaju više ni različiti aršini. Ono što smeta je pokušaj da se Nacionalnom dnevniku koji ima milionsku gledanost, oduzme poverenje gledalaca. E,to nećemo dozvoliti! – poručeno je u saopštenju.

Povezana vest:  Druga sezona serijala "Od kafilerije do zvezda'' na Animal Planet kanalu

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) uputilo je danas javnu kritiku televiziji Pink zbog najave vlasnika te medijske kuće Željka Mitrovića da će u programu bojkotovati reklamiranje hrvatskog turizma, muzike i kinematografije.

To novinarsko udruženje je ocenilo problematičnom izjavu Mitrovića da TV Pink „više nikada neće biti u prilici da zataškava incidente i neprijatnosti koje srpski, bosanski i crnogorski državljani doživljavaju na letovanju u Hrvatskoj“.

Povezana vest:  Serijal "Kupovina kuće na obali" od 21. avgusta na HGTV

Mitrović je nakon odluke vlasti Hrvatske da oglase prodaju njegove zaplenjene motorne jahte „El Bosco“, za danas sazvao sednicu Upravnog odbora Pink medija grupe, a među tačkama dnevnog reda su „ukidanje hrvatske muzike i kinematografije u svih pet zemalja, u kojima Pink ima svoje televizije“ i „posebna briga o kontroli kvaliteta hrvatskih proizvoda u zemljama van Hrvatske“.

Na snagu je stupila zabrana reklamiranja hrvatskog turizma, saopštio je juče Mitrović.