steve_jobs
KANAL DISCOVERY PODSEĆA NA NEIZBRISIVI TRAG KOJI JE OSTAVIO STIV DŽOBS U SAVREMENOJ KULTURI U EMISIJI iGENIUS (jaGenije): KAKO JE STIV DŽOBS PROMENIO SVET?

Stiv Džobs je bio tehnološki i kreativni vizionar koji je jednostavno promenio društvo kakvo mi pojmimo. Kao jedan od osnivača i generalnih direktora kompanije Apple , Džobs je milionima ljudi pružio mogućnost da poseduju personalni računar, što je dovelo do inovacija  koje su potpuno promenile naš način života, počevši od načina na koji obavljamo svoj posao do toga kako gledamo filmove, slušamo muziku i kako se društveno povezujemo. U nedelju, 30. oktobra u 21:55h, kanal  Discovery će emitovati emisiju iGENIUS (jaGenije):KAKO JE STIV DŽOBS PROMENIO SVET, jednočasovni dokumentarac koji podseća na ova otkrića.

Povezana vest:  Sem Nil u pilot epizodi serije Alkatraz

Pored Adama Sevidža i Džejmija Hajnmena, koji slave duh inovacije kroz intelektualnu radoznalost u emisiji, „Razotkrivanje mitova“ biće prikazani intervjui sa ljudima čiji su se životi  zauvek promenili zahvaljujući Džobsu, a to su:

-Prvi  zaposleni u kreiranju personalnih računara i oni koji su nekada bili zaposleni u kompaniji Apple: Li Felsenštajn, jedan od osnivača kluba „Houm bru kompjuter klab“, Danijel Kotke, Džobsov prijatelj koji je sa Stivom bio na proputovanju kroz Indiju, a koji se kasnije među prvima  zaposlio u kompaniji Apple  i Džon Drejper, inženjer koji je pomogao Džobsu da započne posao.

-Novinari, pisci i kritičari koji su pratili Džobsov rad i njegove izume, a to su dopisnik NBC mreže Tom Brokou, Džou Noser iz novina Njujork tajms (New York Times), kulturni kritičar Ture, Bil Verd iz magazina Bilbord (Billboard) i Endru Server iz magazina Fortun (Fortune).

Povezana vest:  Velika doza ljubavi, strasti i zabave na "klik" od vas

-Naučnici i predavači među kojima je dr Miko Kaku.

-Muzičari, filmski umetnici i dizajneri koji smatraju da se njihov način rada kompletno promenio zahvaljujući Džobsovim tehnološkim poduhvatima, a to su: Stivi Vonder, Pit Venc i manje poznati umetnici koji pripisuju svoj uspeh Džobsu i njegovim izumima (npr. ajTjunz (iTunes)).

Domaćin emisije Adam Sevidž kaže: „Neko je nekada rekao da ići utabanim stazama jeste veoma razuman način delovanja, te sva postignuća koja donose promene čine nerazumni ljudi.”, On je dodao: „Stiv Džobs je bio jedan nerazuman čovek. On nije samo pružao javnosti ono što su želeli, nego je postavio potpuno novi način razmišljanja o našim životima u digitalnom svetu:produktivnost, kreativnost, muzika, komunikacije, mediji i umetnost. Na direktan ili indirektan način, on je dotakao naše živote.”

Povezana vest:  NAKON OBARANJA TELEVIZIJSKIH REKORDA, POKOREN I JUTJUB: Za 48 sati, snimci iz „Zadruge 4“ imaju 25.4 miliona pregleda!

Nakon svetske premijere na američkom kanalu Discovery, iGENIUS (jaGenije): KAKO JE STIV DŽOBS PROMENIO SVET biće prikazivan na celokupnoj mreži Discovery kanala, u više od 210 zemalja širom sveta.

Produkciju serijala iGENIUS (jaGenije): KAKO JE STIV DŽOBS PROMENIO SVET potpisuje produkcijska kuća NBC Peacock Productions. Tim Discovery kanala sačinjavaju Bruk Runet,izvršni producent, dok je Kolin Halpin izvršni producent u kompaniji Peacock Productions, a pored nje su tu i Nut Voker, Bendžamin Rindž i Areta Maršal. Šeron Skot je glavni izvršni producent.