VD_3_Group_5D_153rb

OD 14. NOVEMBRA, RADNIM DANIMA U 14 ČASOVA NA TV PRVA

Počinje horor serija “VAMPIRSKI DNEVNICI”

 

“Vampirski dnevnici” je američka tinejdžerska dramska horor serija čiji je autor Kevin Vilijamson. Reč je o televizijskoj verziji serije urađenoj po istoimenom romanu autorke L.J. Smit. Prva knjiga je objavljena 1991. i do sada je izašlo šest nastavaka. Samo u Severnoj Americi prodato je više od tri miliona primeraka, a serijal je objavljen u čak trideset zemalja. 2009. godine je započelo emitovanje popularne TV serije.

Serija prati život Elene Gilbert, tinejdžerke koja se zaljubljuje u vampirsku braću Stefana i Dejmona Salvatorea. Serija se fokusira i na živote Eleninih prijatelja i ostalih stanovnika fikcijskog gradića Mistik Fols u Virdžiniji.

Povezana vest:  Premijera nove emisije "Nevesta po dizajnu" na TLC kanalu

Osvojila je nagradu People’s Choice i šest nagrada Teen Choice. Vrlo brzo je stekla popularnost i kultni status među mlađima generacijama, a premijeru druge sezone gledalo je 3,4 miliona gledalaca. Uz neizbežne sličnosti sve popularnijih vampirskih tema, kritičari seriju ocenjuju mnogo boljom od filmova “Sumrak”, sage koja je snimljena nakon izdanja romana “Vampirski dnevnici”.

LIKOVI U SERIJI:

Elena Gilbert četiri meseca nakon tragične saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli njihovi roditelji sedamnaestogodišnja Elena (Nina Dobrev) i njezin 15-ogodišnji brat Džeremi još se suočavaju s novom stvarnošću. Novi svet za nju i brata je dom njihove otkačene, ali jednako skrhane, tetke Džene koja se trudi daim nadomesti roditelje. Elena je oduvek bila odlična učenica, lepa i popularna, a sada pokušava da sakrije tugu i da živi normalno. Malu utehu pronalazi u poznatom društvu koje čine najbolja prijateljica Boni, suparnica Kerolajn i bivši dečko Met. Elena se zaljubljuje u Stefana Salvatorea, no zbunjuje je njegovo bizarno ponašanje.

Povezana vest:  PRVI GLAS SRBIJE 2012, Dejan Krstović Medo napustio finalni izbor

Stefan Salvatore (Pol Vesli) je zgodan i misteriozan učenik koji krije mračnu tajnu: on je vampir! Rođen je 1847. godine u Mistik Folsu. U prošlosti je bio zaljubljen u Ketrin Pirs, istu devojku kao i njegov brat Dejmon, zbog čega su postali neprijatelji. Elena Gilbert izgleda isto kao Ketrin, tako da se prošlost ponovo vraća, jer se braća zaljubljuju i u Elenu. Za razliku od Dejmona, Stefan je naučio da kontroliše želju za krvlju zahvaljujući vampiru Leksiju Bransonu, koji postaje njegov najbolji prijatelj.

Povezana vest:  ODRŽANA NOVINARSKA PROJEKCIJA NOVE HIT SERIJE KONAK KOD HILMIJE

Dejmon Salvatore  (Ijan Somerhalder) je Stefanov stariji brat, takođe vampir. Braća imaju dugu i gorku istoriju, nisu se videli 15 godina. Dejmon je ljut i razočaran u Stefana zbog odbacivanja vampirske prirode nasilja i brutalnosti, ali razume bratovljevu opsesiju Elenom, jer liči na ženu koju je Stefan davno voleo, a koju je on hteo za sebe. Zbog toga sa Stefanom ulazi u rat za Eleninu dušu i duše njenih prijatelja, porodice i stanovnika Mistik Folsa.