sestorka_pgs_2012

PRVI GLAS SRBIJE 2012

Večeras u duelu Sanja Dimitrijević i Zoran Stanić

Sve smo bliže finalu, a u trci za Prvi glas Srbije večeras smo slušali šestoro finalista: Sara, Zoran, Boris, Sanja, Mirna i Nevena. Osmo po redu finalno veče bilo je pomalo posebno, jer su ga kreirali gledaoci koji su na sajtu TV Prve glasali za ponuđene pesam za svakog finalist i izabrali po jednu domaću i jednu stranu numeru.

Nevena Božović je prva uzašla na scenu otpevala pesmu Marije Šerifović „Kada ljubiš anđela“. Vlado je pohvalio njen stajlig i nije nešto preterano komentarisao pevanje pošto kaže da ne zna pesmu. Aleksandra je odmah pohvalilia Nevenu jer se po njenim rečima vidi da je radila na onomo sto joj je zamerila prošle subote I time je kako je Aleks rekla pokazala da je borac i da zaslužuje da bude tug de jeste. Izvele su i malu “predstavu” za gledaoce, naime Nevena je prvo otpevala ravan ton, a potom i taj famozni vibrato. Mare je reako da se vidi da je porasla kroz ovaj šou I da mu se dopada izvođenje.

Zoran Stanić je večeras nastupio kao drugi takmičar I prvo se predstavio pesmom grupe Queen -„I Want It All“. Aleksnadra je rekla da je publika izabrala pravu pesmu za njega, rekla je još da je bio odličan i opet napravila malo predavanje, pa nam je Zoki zapevao i falsetom. Mare ga je takođe pohvalio i rekao da je malo pevača na našoj sceni koji pevaju tim stilom, a dodao je da je počeo da vlada scenom i da se slobodno opusti. Vlado je pohvalio izgled ne samo Zorana, nego svih kandidata, a što se pevanja tiče imao je samo reči hvale.

Povezana vest:  FARMA 3. SEZONA, Ko napušta imanje - Stefan i Jelena u duelu

Mirna Radulović se večeras prvo predstavila pesmom Jelene Tomašević  „Oro“. Mare je rekao da mu je prijalo kako je ona otpevala, i da nije pokušavala da kopira Jelenu. Vlado je isto pohvalio njeno izvođenje, a Aleksandra je rekla da je bila predivna i dodala da je konstantno sjajna.

Sanja Dimitrijević je sledeća izašla na scenu i prvo zapevala pesmu Lepe Brene „Poželi sreću drugima“. Vlado je prvi krenuo sa komentarima i rekao da je bila mnogo bolja nego prošli put, a isto je rekla i Aleksandra, dodala da je otpevala na svoj način i da je bez obzira na sitnije greške bila sjajna. Mare je rekao da se videlo da uživa na neki svoj način, a jako mu se dopalo što dozvoljava da se čuje sa kakvim pevačem imaju posla.

Boris Petrović se predstavio prvo pesmom „Everything I Do I Do It for You“ koju peva Bryan Adams. Aleksandra je rekla da je bio bolji nego prošli puta, ali na nekim mestima je bio super, a na nekima je omanuo, pa mu je rekla da je potrebno malo više kontrole glasa. Mare je istog mišljena kao Aleksandra, da je bilo jako dobrih trenutaka, ali i da je bilo loših momenata i da treba da se koncetntriše na pevanje a ne da gleda okolo. Vlado je saglasan sa Aleksandrom i Maretom, a dodao je da mu se ponekad čini da u toku pesme odluta malo u Žitište, na piće sa drugarima, a onda se vrati u pesmu bez problema.

Sara Jovanović je poslednja izašla na scenu i zapevala pesmu Aleksandre Kovač „Da te volim“ kojoj se tokom izvođenja pesme desio mali peh, zafalio je jedan stih. Mare je rekao da mu se dopalo kako je izvela pesmu i da je bez obzira na grešku bilo sasvim okej. Vlado je rekao da je bilo dobro i da ne postoje ljudi koji ne naprave grešku, ali to je ljudski i normalno, ali mu se dopalo štp je pevala srpski, a ne Aleksandrin srpski engleski i rekao da je sve dobro i da ne treba da drami. Aleksandra joj je rekla da je lekcija broj jedan da se ne pravda nikome, a druga lekcija da ne pokazuje emocije i slabosti publici na taj način. I dodala da je bila veoma, veoma korektna večeras.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Nemeš sada hoće i kod Bojane u krevet, nindže napale kuću VB

Posle pauze tokom koje su pevali Gitarsi, došao je red na drugi krug pesma. Nevena je ovog puta pevala pesmu Kelly Clarkson „Because of you“, a Vlado je prvi krenuo sa komentarima i rekao da je bilo izuzetno dobro. Aleksandra je rekla da je bila još bolja nego u prvoj pesmi, a Mare je da je sve bilo prefektno.

Druga numera koju je pevao Zoran bila je pesma „Bolje da sam druge ljubio“ koju izvodi grupa Kerber. Aleksandra je rekla da ju je toliko oduševio, da je bio tačan, eksplozivan i da je sve bilo na svom mestu.

Mare je isto imao samo reči hvale, baš kaoiI Vlado.

Mirna je u drugom krunu pevala pesmu pesmu „Where Have you Been“, lepotice sa Barbadosa Rihanne. Mare je reako da se ona ponajbolje transformiše, a konstanta je da je u svim žanrovima bila najstabilnija. Vladu je potpuno oduševila nastupom, rekao je da jako dobro igra i peva bez greške. Aleksandra je pohvalila stajling, a za pevanje je rekla da je na veoma visokom nivou.

Povezana vest:  Premijera 3 sezone „Zlatna groznica: Parkerove staze” na Discovery kanalu

Druga pesma koju je otpevala Sanja bila je balada „Run to You“ velike zvezde Whitney Houston. Vlado je rekao da je ovo jedno od njenih najboljih izdanja I da je bila sjajna. Aleksandra je rekla da je uživala od prvog do poslednjeg tona, pohvalila je njeno pevanje i rekla da je pokazala sa kakvim glasom raspolaže. Mare je pohvalio stajling i rekao da je zaslužila crni pojas iz pevanja.

Drga pesma koju je publika izabrala za Borisa bila je „Lažem sebe da mogu bez tebe“ od Bože Nikolića. Aleksandra je rekla da je bio kritčan u visinama, dosta tonova je promašio, nije dobro skinuo melodiju, bio je solidan. Mare je rekao da ne treba da peva ovakvu pesmu sem bliskim prijateljima, već treba da se baci na nešto nalik Toniju Cetinskom. Vlado je rekao da mu se dopada kako se obukao, ali nije hteo da ga kritikuje.

I došao je red da Sara otpeva drugu pesmu, a publika je izabrala pesmu Britney Spears „I love Rock’n’Roll“. Mare je rekao da voli kad se malo naljuti jer je onda ona prava, energična, a njoj takve pesme odgovaraju. Vlado je rekao da mu se čini da su zaboravili prethodni nastup i rekao da je bilo sve prefektno. Aleksandra je rekla da da je ona narodski rečeno celo pakovanje, jer zna da peva, igra, da se ponaša na sceni, ume sa publikom.

A onda je usledio onaj najtežio deo po sve kandidate, odluka po broju glasova ko ide u duel, a večeras su to Sanja Dimitrijević i Zoran Stanić.