aljazeera-balkan

Al Džazira Balkan počela emitovanje programa

 

Televizijski kanal Al Džazira počeo je večeras emitovanje programa za Balkan iz sarajevskog studija i pokrenuo svoj sajt za ovaj region, objavljeno je na sajtu te informativne mreže.  Al Džazira Balkans pokrivaće područje sa najmanje 20 miliona gledalaca, kao i za rasprostranjenu dijasporu iz svih šest bivših jugoslovenskih republika i šire.

Povezana vest:  “Moja ćerka, Ana Frank” na kanalu Viasat History

Program će biti emitovan na jezicima naroda bivših jugoslovenskih republika, u Srbiji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Bugarskoj i Sloveniji, kao i širom sveta preko satelita i kablovske televizije.  Pored maticnog studija u Sarajevu, kanal će imati ogranke u Beogradu, Skoplju i Zagrebu, za koje će raditi 15 dopisnika u 11 zemalja.

Kako je navedeno na sajtu Al Džazire Balkans, taj kanal će uglavnom emitovati vesti koja se tiču aktuelnih pitanja u regionu.  Al Džazira sa sedištem u Kataru je pokrenula svoj arapski kanal 1996. godine, a engleski 2006. Al Džazira Balkans (AJB) osnovana je kupovinom lokalne stanice NTV 99 u Sarajevu prošle godine.

Povezana vest:  Heder Loklir u bolnici

Generalni direktor mreže Al Džazira šeik Ahmed bin Džasim al Tani, rekao je da njegov tim „veruje da AJB zaista može da bude otvorena, slobodna platforma na kojoj će narodi Balkana moći da vode slobodni dijalog“.