super_cetvorka

PRVI GLAS SRBIJE
Super četvorka: Davor, Igor, Nevena i Aleksandra u borbi za ulazak u top 3
 
Još jedan finalista ispao je iz takmičenja za Prvi glas Srbije koje se primiče samoj završnici. Ovog puta glasovi publike i konačni glas žirija presudili su da to bude Filip Mitrović. On se u muzičkom duelu borio protiv Davora Jovanovića kako bi obezbedio prolazak u sledeću emisiju. Njegov protivkandidat izašao je kao pobednik dvoboja i zauzeo je mesto među finalistima. Već naredne subote gledaćemo super četvorku: Davora, Igora, Nevenu i Aleksandru i pratiti njihovu ljutu borbu za ulazak u top 3. Tema sledeće emisije je “FILMSKA MUZIKA”.
Posle Filipove eliminacije iz takmičenja, koju su svi takmičari veoma emotivno podneli, mladi Kraljevčanin nam je rekao za PRVU TV da je bio iznenađen glasovima publike…
–  Nisam očekivao da ću se naći u duelu i savladala me je trema. Zaista sam se trudio da dam svoj maksimum, da otpevam što bolje, ali velika nervoza je ipak uticala na mene i na samom kraju pesme sam napravio kiks! Desilo se šta se desilo. Svaka reč žirija je bila na mestu, zahvalan sam im na svim sugestijama i savetima i sada idem dalje. Posvećujem se muzici, ona je moj život. Od finalista ne bih nikoga mogao da izdvojim kao favorita, jer su svi moji prijatelji i pre svega veoma dobri ljudi.
Davor Jovanović je bio isuviše tužan zbog Filipove eliminacije da bi slavio prolazak u sledeće finale.
– Sutra ću misliti o sebi, večeras sam u šoku zbog Filipa. Volim ga kao brata, mnogo mi je žao što je ispao – izjavio je Davor.
Peto finalno veče otvoreno je nastupom svih petoro kandidata i pesmom grupe MVP „Celu noć i celi dan“. Ovog puta takmičari su se predstavljali sa dve pesme, jednom domaćom numerom i jednom na engleskom jeziku, a sa bine su se čuli hitovi današnjice. Lena, Mare i Vlado imali su svoj sud o svakom kandidatu i izvođenju pesme, dok je publika svoj iznosila glasanjem sms-om. Neizvesnost je mučila kandidate sve dok Andrija Milošević nije pročitao rezultate glasanja prema kojima su najviše glasova osvojili Nevena, Aleksandra i Igor, dok su dva muška kandidata Filip i Davor, sa najmanjim brojem glasova, odmerili pevačke sposobnosti u muzičkom dvoboju. Filip je izabrao pesmu Tonija Cetinskog „Ako to se zove ljubav, a Davor „Slučajno“ Kikija Lesendrića. Mare se obratio momcima, koji su sa nestrpljenjem iščekivali ishod, rečima da nema više lakih odluka. Filipu je uputio pohvale da je među ovim kandidatima ubedljivo najbolji rok pevač i da je pesma koju je izabrao zaista veoma teška iako je na samom kraju imao jedan mali kiks. Pohvalio je njegov scenski nastup, ali je istakao da sada presuđuje širina i pevačko umeće u najrazličitijim žanrovima, što za jednu nijansu ide u prilog Davoru Jovanoviću.
Povezana vest:  Na HBO-u i dalje ekskluzivno filmovi "Juniverzala"