Predrag Zambok i Kristina Radenkovic

Konkurs za najboljeg MTV Reportera je konačno dobio pobednika!

Nakon emitovanja prve sezone emisije MTV Reporteri na MTV kanalu i istovremenog glasanja za najbolju priču na sajtu www.mtvreporteri.com, ovaj konkurs namenjen mladim ljudima sa inicijativom je konačno dobio svog pobednika. U pitanju je Predrag Žambok iz Sremske Mitrovice!

MTV Reporter Predrag Žambok pokušao je da sazna šta je dovelo do toga da danas u Sremskoj Mitrovici ne postoji nijedan bioskop. Uz pomoć MTV ekipe i Kristine Radenković, aktuelne voditeljke emisije “Šljivik” na RTS-u, MTV Reporter Peđa je istražio zašto je srušen stari bioskop u isto vreme kada je novom promenjena funkcija, kao i koji su planovi gradske vlasti i kancelarije za mlade u vezi sa ovom neslavnom činjenicom. Glasanjem na sajtu www.mtvreporteri.com Predragova priča osvojila je neverovatna 17.643 glasa, koja su mu doneli pobedu i zvanje najboljeg MTV Reportera! Pobedničku reportažu, kao i sve ostale možete da pogledate na sajtu www.mtvreporteri.com.

Povezana vest:  Glumica Olga Odanović o ulozi Natalije u najambicioznijem projektu TV Pinka

Pobednik Predrag nije krio oduševljenje: „Kada sam se prijavio za MTV Reportere o pobedi nisam ni razmišljao, jedini cilj i lajtmotiv mi je bio da napravim dobru priču i evo, po sudu gledalaca, ispostavilo se da je ona stvarno takva. Rad na temu „Bioskop u Sremskoj Mitrovici“ bio je mukotrpan jer je ova tema postala tabu, a sagovornici koji su i želeli da pričaju na tu temu, mogli su samo na osnovu bledog sećanja. Nakon prikazivanja reportaže, u moj grad na velika vrata ponovo se vratila pomalo zaboravljena tema „Bioskop“. Zahvalio bih se ovim putem svim saradnicima na reportaži, a posebno Kristini Radenković, mom mentoru na ovom projektu.“

„Izuzetno mi je drago zbog Predragove pobede i nadam se da će ona označiti početak jedne bogate novinarske karijere“, izjavila je Kristina Radenković, Predragova stručna saradnica na reportaži.

Povezana vest:  Nova serija na E! kanalu - WAGS Majami

Nešto manje glasova, ukupno njih 10.651, imala je Katarina Petrović iz Beograda, za svoje istraživanje na temu loših uslova u kojima nastavu sluša 300 učenika Tehničke škole u Beogradu. Uz pomoć Ines Meštrović, novinarke Studija B, Katarina je pokušala da sazna zašto gradske vlasti već godinama ne odgovaraju na molbe škole i ne obezbeđuju pomoć za izgradnju adekvatnog prostora za svakodnevne nastavne aktivnosti učenika i profesora. Priča MTV Reportera Marka Arsića, o naselju Zeleno Polje u Zrenjaninu, osvojila je 9.923 glasa na sajtu www.mtvreporteri.com i time zaslužila treće mesto na konkursu. MTV Reporter Marko istražio je zašto ZelenoPolje, naselje sa najvećim brojem žitelja u Zrenjaninu, nema osnovne infrastrukturne objekte: asfaltirane ulice, pijacu, obdanište, Dom Zdravlja itd. Novinar RTS-a Miloš Milić pružio je Marku svoju mentorsku podršku i pomogao mu da otkrije da li je krivac za ovu neslavnu činjenicu – gradska vlast ili neangažovanost građana.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Vidovita Soraja ponovo u akciji: sanjala ko večeras ispada, ali i povratak svih ukućana!

Kako izgleda kada se mladima iz Srbije pruži šansa da ukažu na probleme iz njihove lokalne zajednice i to na kreativan i zanimljiv način, imali ste priliku da vidite u emisiji “MTV Reporteri”, čija je prva sezona nedavno emitovana na MTV kanalu. Na šta su MTV reporteri skrenuli pažnju, koja poznata TV lica su im se pridružila u ulozi mentora i kako je MTV doprineo edukaciji mladih u rešavanju njima bitnih problema – mogli ste da vidite kroz serijal od 6 epizoda, u okviru kojih je gledaocima predstavljeno 12 zanimljivih priča. Gledaoci su imali priliku da na sajtu www.mtvreporteri.com glasaju za najbolju i tako osvoje MTV poklon paket, koji je otišao u ruke najaktivnijeg glasača Mihaila Milenkovića.