Kustendorf-3 

„Kustendorf 2012“, emisija posvećena svima koji šire ideju o filmu kao kulturi na 13. februara na RTS-u
 
Međunarodni filmski i muzički festival „Kustendorf“ već pet godina uspeva da Srbija tokom sedam januarskih dana bude epicentar filmske umetnosti. I ove godine su kultni autori i budući filmski stvaraoci podržali ideju osnivača Emira Kusturice da živimo u vremenu u kojem moramo da se borimo za dostojanstvo filmskih autora.
Peti po redu, super „Kustendorf“, doveo je renomirane reditelje Kim Ki-duka, Nuri Bilge Džejlana, glumačku zvezdu Izabel Iper. Sagovornici Snežane Stamenković-Jojić u emisiji „Kustendorf 2012“ posvećenoj festivalu na Mokroj Gori, govore o filmu danas, o njegovoj budućnosti, o stvaralaštvu.
Gosti festivala bili su braća Darden, Ejbel Ferara, Tjeri Fremo i mladi iz celog sveta, autori 20 filmova u takmičarskoj selekciji. O kvalitetu tih filmova govore članovi žirija: iranska glumica Lejla Hatami, čuveni francuski producent Pjer Edelman i srpski glumac i producent Zoran Cvijanović.
Emisija „Kustendorf 2012“ , koja je na programu 13. februara u 22.00 na Drugom programu RTS, posvećena je onima koji šire ideju o filmu kao kulturi.
Autor emisije je Snežana Stamenković-Jojić.

 

Povezana vest:  MTV PRVOAPRILSKI VIKEND UZ DISASTER DATE!