APPROPRIATE_ADULT

Drama o serijskom ubici vodi za BAFTA TV nagrade
 
Britanska mini serija o životu serijskog ubice Freda Vesta dobila je najviše, ukupno četiri nominacije za BAFTA TV nagrade, uključujući za najboljeg glumca i najbolju glumicu, prenosi Rojters.
Ulogu masovnog ubice u seriji „Staratelj“ (Appropriate Adult) igra Dominik Vest, našoj publici poznat po ulozi svojeglavog policajca u američkoj seriji „Doušnici“ (Wire).
Fred Vest je uhapšen 1995. i optužen za 12 ubistava devojčica i mladih žena, ali se obesio u svojoj ćeliji pre nego što je suđenje počelo.
Njegova partnerka u ovoj drami, koja govori o jednom od najšokantnijih britanskih zločina, je Emili Votson koja tumači lik Dženet Lič, žene koja je izabrana za Vestovog „staratelja“ i koja je prisustvovala njegovim saslušanjima u policiji.
Votson i Vest su u trci za nagradu za najbolju žensku, odnosno mušku ulogu, a serija „Staratelj“, koja je emitovana na kanalu ITV1, nominovana je još i u kategoriji najbolje epizodne ženske uloge i najbolje mini serije.
Po tri nominacije dobile su BBC-jeva serija „Šerlok“ sa Benediktom Kamberbačem u ulozi čuvenog fiktivnog detektiva, kao i serija „Ovo je Engleska “88.“ (This is England “88).
Legendarna britanska glumica Megi Smit nominovana je u kategoriji sporedne ženske uloge u hit kostimiranoj drami „Downton Abbey“, a arapski kanal „Al Džazira“ dobio je svoju prvu BAFTA nominaciju za reportažu o pobuni u Bahreinu.
Najviše, 22 nominacije ima kanal BBC1, dok BBC2 ima 15, ITV1 13, a BBC4 10 nominacija.
Televizijske Bafta nagrade Britanske akademije biće dodeljene na svečanosti 27. maja.

 

Povezana vest:  Oženio se Majkl Vartan