Studio B proslavlja 40. rođendan 

StudioBBeogradska Radio-televizija Studio B obeležiće 40 godina postojanja 1. aprila svečanim prijemom u Skupštini grada i rok koncertom u Domu omladine, kao i nizom prigodnih segmenata u svojim programima. 
Generalni direktor RTV Studija B Aleksandar Timofejev danas je na konferenciji za novinare podsetio da se Studio B od male lokalne radio stanice koja je emitovala program iz privatnog stana 1970. godine, razvio danas u „ozbiljnu i respektabilnu“ kuću, koja pored radija i televizije ima i internet segment. 
-Bilo je više dobrih, nego loših godina, više srećih, mada ni nesrećnih nije nedostajalo…Kao i na početku bavimo se Beogradom želeći svima koji žive u njemu ili su gosti, da dan učinimo lakšim, lepšim i zanimljivijim – rekao je Timofejev. 
Kako je najavljeno, povodom jubileja od 15. marta do 15. aprila u radijskom i televizijskom programu Studio B će emitovati svakodnevno kratke izjave važnih ličnosti koje su radile u toj medijskoj kući. Džinglovi će podsetiti gledaoce i slušaoce na „tonske zapise koji su postali i ostali prepoznatljivi“. 
U tih mesec dana svakog jutra od 7.50 na radiju i televiziji ići će kviz „Odgovor je uvek pod B“ u kome će slušaoci i gledaoci odgovarati na pitanja o istoriji Studija B za prigodne nagrade. Ujutro od 7.15 i popodne od 17.17 biće reemitovani zapisi „Beograde, dobro jutro“ novinara i pisca Duška Radovića (1922-1984). 
Timofejev je podsetio da Studio B nastavlja sa inicijativom da mali trg ispred palate „Beograd“, u kome je smešten Studio B, dobije ime po Đoki Vještici (1939-2008), njihovom novinaru najzaslužnijem što je ovde sagrađena fontana. 
Kako je najavljeno, 1. aprila (17.00) na dan rođendana Studija B u Skupštini grad Beograda biće upriličen svečani koktel, na kome će nastupiti muzičar Momčilo Bajagić uz orkestar „Stanislav Binički“, a biće dodeljena i tradicionalna nagrada „Naj Beograđanin“ za 2009. godinu. 
Muzički urednik Slobodan Konjević najavio je da će 1. aprila uveče (21.00) u Domu omladine biti organizavan rođendanski koncert Studija B na kome će nastupiti „Disciplina kičme“, „Darkvud dab“, „I plej“, „Svi na pod“, „Žene kese“, „Van Gog“ i reper Marčelo. Ulaznice će Studio B deliti preko svojih programa gledaocima i slušaocima. 
Konjević podsetio je da se Studio B 1970. godine razvio iz nezavisne radio stanice Radio Avala koja je posle samo dve nedelje rada ugašena iz političkih razloga. 
-Studio B je tokom tih 40 godina stvarno bio opštenarodna pojava, toliko je bio prihvaćen. Nikad nisam bio u dilemi da menjam kuću, jer mi je Studio B omogućavao velike slobode u profesiji, na granici eksperimentisanja, držeći se principa slušanosti. Najveća nagrada mi je kad me sretnu ljudi i sete se onoga (puštanog) pre 20-30 godina – rekao je Konjević. 
Novinar i voditelj Velimir Pavlović istakao je da je rad na Studiju B „više od posla“ i ocenio da je njegova kuća „dobar duh Beograda“. 
Dvadeset dve su Oskari. Dizni ih je osvojio više nego iko, a čitav jedan zid je prekriven crtežima Diznija iz gimnazijskih dana.

Povezana vest:  DVOR 2011, Vanesa sluškinja, Nemanja nadzornik