CCEXTRA_2011_VerticaLogo_BLK_RGB

COMEDY CENTRAL EXTRA POČINJE SA EMITOVANJEM SVOG ORIGINALNOG PROGRAMA U ŠEST NOVIH ZEMALJA NAŠEG REGIONA OD 1. AVGUSTA 2012.

Viacom International Media Networks (VIMN), deo kompanije Viacom Inc. (NASDAQ: VIA, VIAB), pokreće potpuno novi kanal – Comedy Central Extra – u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji, i time povećava svoju prisutnost u regionu.
Comedy Central Extra je kanal namijenjen publici od 18 do 34 godine i donosi niz svetski poznatih emisija. Od stand-upa i skečeva, satire i animacije, do skrivene kamere i klasičnih humorističkih serija, bićete u mogućnosti da pratite najbolje od programa iz nenadmašne riznice originalnih sadržaja Comedy Centrala. Prilikom pokretanja kanala, zvezdanu postavu će činiti legendarna animirana serija  South Park, nagrađivana news serija, The Daily Show with Jon Stewart, urnebesna celebrity serija Comedy Roast with Charlie Sheen i ogromni hit, serija Workaholics.
“Proširivanje brenda Comedy Central širom sveta je prvi prioritet VIMN-a. Opsežne analize tržišta kombinovane sa velikim uspehom South Parka na regionalnom MTV kanalu upućuju na to da će nova destinacija, specijalizovana za komediju, biti dobro prihvaćena širom regiona”, rekao je David Lynn, izvršni potpredsednik i generalni direktor kompanije VIMN UK, Australia & Central Eastern Europe.  “Comedy Central Extra je savršena dopuna našem postojećem zabavnom programu i programu za mlade. Srećan sam što sarađujemo sa dugogodišnjim partnerom u distribuciji, SBB-om, na pokretanju ovog humorističkog programa, gde usmeravamo svoje napore na povećavanje i obogaćivanje zabave širom tržišta jadranskog regiona.”

Povezana vest:  DVOR 2011, Nove nominajcije

Dragica Pilipovic Chaffey, predsednica uprave SBB-a ovim povodom navodi: “Jako smo srećni što ćemo svojim korisnicima pružiti priliku da se smeju uz visokokvalitetni i širom sveta poznati humoristički kanal. Tržište traži kvalitetnu zabavu, pa nam je čast što upravo mi donosimo vrhunske hitove kao što su The Daily Show with Jon Stewart i Workaholics, kao i što emitujemo South Park publici širom našeg regiona, jer smo sigurni da će uživati istražujući ovaj kanal.”
Comedy Central Extra, deo VIMN-ovog globalno priznatog branda Comedy Central, počinje sa emitovanjem od 1. avgusta u više od 1,5 miliona domaćinstava putem vodećeg kablovskog i DTH operatera i internet provajdera SBB–Telemach Group i biće potpuno lokalizovana – na srpskom, hrvatskom i slovenačkom jeziku. Comedy Central Extra predstavlja 24-satnu destinaciju za visokokvalitetni humor koji je sada dostupan i publici širom našeg regiona.  Ovaj potez dokazuje stalne napore VIMN-a da proširi svoj humoristički program, kao i njegovu odlučnost da publici u našoj regiji osigura raznoliku i vrhunsku ponudu.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Finalisti o učešću u kući Velikog Brata

Comedy Central Extra, kanal posvećen nagrađivanim originalnim emisijama Comedy Central US-a, prvi put je pokrenut u Ujedinjenom Kraljevstvu 2009., a zatim u Holandiji u novembru 2011. Jedina mreža posvećena samo komediji i namijenjena publici  18-49 godina, Comedy Central zasmejava gledaoce od svog početka u Americi 1991.  U poslednjih šest meseci, Comedy Central je pokrenut u Južnoj Americi, Indiji i Africi,  Comedy Central Extra u Holandiji, a Paramount Comedy u Rusiji.  Sa 19 humorističkih kanala izvan SAD-a, VIMN nudi humorističke kanale širom pet kontinenata, u više od 43 zemlje, dolazeći od 100 miliona domaćinstava.

Povezana vest:  United Grupa: RTS, javni servis Srbije, je jedini u regionu onemogućio javnosti da vidi reklamu za novi EON smart boks, jer smatra da predstavlja konkurenciju