izumi i otkrica koji su promenili svet

Premijere na kanalu Discovery Channel: Let iznad Aljaske, Izumi i otkrića koji su promenili svet i Opasne telesne povrede

U nastavku je kraći opis premijera koje nas u narednom periodu očekuju na Discovery kanalu

Let iznad Aljaske

Pridružite se porodici Tvito dok nastavlja da prevozi stvari od životne važnosti do jedne od najudaljenijih i najekstremnijih oblasti u Americi u novom, trećem serijalu emisije „Let iznad Aljaske“. U regionu nema sistema puteva stotinama kilometara, pa porodična avio kompanija Er Aljaska predstavlja spas za izolovano stanovništvo. Džim Tvito, njegova žena Ferno i njihove ćerke Arijel i Ajla se suočavaju s nekim od najtežih izazova do sada, tokom najhladnije zime na Aljasci u poslednjih nekoliko decenija. Zavejani stanovnici okolnih sela zavise od avio kompanije za dostavu hrane, goriva i medicinskih zaliha, pa piloti moraju da krenu na još rizičnije letove da bi stigli do najudaljenijih oblasti. Od pokušaja opasnog prizemljenja na improvizovanim pistama na zaleđenom Beringovom moru do rešavanja mehaničkih kvarova prouzrokovanih temperaturama ispod nule tokom leta, hrabri piloti moraju da se uzdaju u svoju mudrost i veštine da bi bezbedno stigli na odredište.

Povezana vest:  Premijera novog serijala „Policija za životinje Hjuston" na Animal Planetu

Od nedelje, 11. novembar u 15:20

Izumi i otkrića koji su promenili svet

Emisija „Izumi i otkrića koji su promenili svet“ je puna akcije i predstavlja istraživanje vezano za pet pronalazaka koji definišu moderni svet – mobilne telefone, automobile, avione, oblakodere i oružje – i odaje poštu ljudima i vezama koji su ove pronalaske omogućili. Svaka epizoda ove istaknute serije otkriva kako je došlo do pronalazaka od kojih je svaki toliko povezan s modernim dobom da je gotovo nemoguće zamisliti život bez njega, a ipak je svaki zavisio od niza izvanrednih otkrića i često slučajnih okolnosti. Ističući ljude koji su oblikovali naše živote na način koji ni sami nisu mogli da predvide, ovaj serijal otkriva niz ljudskih genijalnosti, izvanrednih veza, eksperimenata bez presedana i neverovatnih slučajnosti koje su stvorile svet kakav danas poznajemo, a i svet budućnosti.

Povezana vest:  Salon za neveste sa oblinama od 28. marta na kanalu TLC

Od nedelje, 11. novembar u 22:00

opasne telesne povrede

Opasne telesne povrede

Novi serijal „Opasne telesne povrede“ otkriva jezive i neverovatne priče ljudi koji su slučajno završili sa stranim predmetom u svom telu. Ovaj fascinantni serijal slavi činjenicu da su pacijenti preživeli, kao i tehničke veštine, genijalnost i odvažnost lekara koji su odstranili predmete, a koristi svedočenja, rekonstrukcije i vrhunsku animaciju da bi otkrio kako su se ovi opasni i neobični predmeti zarili ljudima u telo, kako su progutani ili na neki drugi način dospeli u organizam. Serijal takođe ispituje kako su ti predmeti uticali na okolne organe, kako su uticali na ponašanje i zašto su često zamalo bili fatalni. Otkrijte kako se jedna žena nabola na gvozdeni šiljak, kako je jedan stariji čovek preživeo neobičnu nezgodu kada su mu baštenske makaze završile u oku i šta se dogodilo čoveku koji se napunio vazduhom dovoljnim da se naduva 1000 balona.

Povezana vest:  Selektorka 12. FEDIS festivala je Meri Bilić

Od srede, 14. novembar u 22:00