saska
RVI GLAS SRBIJE 2012
Saška ispala
 
Ni takmičari Prvog glasa Srbije nisu odoleli sveprisutnoj priči o smaku sveta pa je tema šeste finalne večeri bila smak sveta, kandidati su pevali pesme na tu temu, a čuli smo i šta misle i koliko ih pogađaju predviđanja o sudnjem danu. Slušali smo osam finalista: Zorana Stanića, Ivana Petrovića, Borisa Petrovića, Sanju Dimitrijević, Sašku Janković, Saru Jovanović, Mirnu Radulović i Nevenu Božović. Za jednog od njih večeras je kraj takmičenja u muzičkom šouu. Prva je na scenu izašla Subotičanka Mirna Radulović i razvalila svojim izvođenjem pesme  „Karta za jug“ , koju peva niko drugi do članica Aleksandra Radović. Žiri je naravno imao samo reči hvale, a Aleksandra je rekla da je vanserijski pevač.
Ivan Petrović je pevao „Bohemian Rhapsody“ legendarne grupe Queen, a žiri  ni u ovom slučaji nije imao primedbe, već samo reči hvale.
Sanja Damjanović je Cecinu pesmu „Isuse“  otpevala na  svoj način i prokometarisla je posle da se osećala malo čudno. Mare je pohvalio, Vlado je pohvalio prvo izgled, a zatim i pevanje. Aleksandra je rekla da je super izvela pesmu i da je jako zadovoljna.
Zoran Stanić je u pratnju plesača otpevao pesmu grupe EKV „Par godina za nas“ i žiri je imao jako lepe reči za njegovo izvođenje.
Nevena Božović je pevala pobedničku pesmu ovogodišnjeg Eurosonga, „Euphoria“, Šveđanke Loreen, Aleksandra je imala neke sitne zamreke, ali je pohvalila njen nastup. Mare je pohvalio njen pomak u nastupu na sceni, a i Vlada je imao samo reči hvale.
Sara Jovanović je pevala pesmu Tijane Bogićević „Tražim“. Mare je prvo pohvalio nastup, a zatim i pevanje, a isto su uradili i Aleksandra i Vlada.
Boris Petrović je pevao pesmu „It’s My Life“ koju izvodi Bon Jovi, ali ove večeri Bora se nije proslavio. Pošto su svi kandidati bolesni, a on očigledno najviše, to je ostavilo traga na njegovom pevanju i reči hvale su po prvi put izostale. Možda nije loše spomenuti da su prehlade učestale među kandidatima što bi produkcija trebala nekako da reši tj. da malo bolje pazi kandidate.
Saška Janković je pevala „Daire“, grupe Smak, bila je sva šarena i vesela. Aleksandra je pohvalila, kao i Mare i Vlada.
Na osnovu glasova publike u duelu su se našli na opšte iznenađenje publike i žirija Mirna Radulović i Saška Janković. Mirna je savrpeno otpevala pesmu Bisere Veletanić „Zlatni dani“, dok je Saška Janković izabrala pesmu „One night only“ Jennifer Hudson i takođe bila fenomenalna. Žiri je večeras zaista bio na velikim mukama, jer su se u duelu našla slobodno možemo reći dva najbolja ženska volaka ovogodišnjeg takmičenja.
Mare je imao tu neprijatnu čast da saopšti koja devojka nas napušta, a to je večeras Saška Janković.
Povezana vest:  FARMA 2010, Zorica Brunclik ispala iz trke za pobedu