sara
PRVI GLAS SRBIJE 2012
Prvo žensko finale: Nevena i Mirna direktno u finalu, Sara kroz baraž
 
Stigli smo na korak od velikog finala i večeras smo gledali pet takmičara:  Mirnu, Borisa, Nevenu, Zorana i Saru.
Mirna Radulović je večeras prva pevala i to pesmu „Your body“ Christina Aguilera. Vlado je prvi komentarisao i naravno samo je pohvalio. Aleksandra je isto rekla da je bila odlična i da samo tako nastavi. Mare je rekao da je nastup bio sjajan.
Boris Petrović je drugi iyašao na scenu, a predstavio se pesmom Saše Kovačevića, „Lapsus“. Aleksandra je rekla da joj je drago da se vratio i da mu baš leži pesma. Mare i Vlada su isto pohvalili Bokija.                   
Nevena Božović je pevala pesmu „Without You“ koji izvodi Mariah Carey . Mare je pohvalio njeno iyvođenje i rekao da je baš vidljivo da raste iz emisije u emisiju. Vlado je rekao da je ovo najbolje izvođenje, Aleksandra  je rekla da je bila sjajna.
Zoran Stanić je pevao pesmu „Tišina“ koju izvodi Bajaga. Vlado je rekao da je priredio novo iznenađenje, jer je pokazo da ima ozbiljan raspon glasa i rekao da je super pevao. Aleksandra je pohvalia pevanje s obizirom da je bolestan i da je sjajno izveo pesmu. Mare je pohvalio nastup i rekao da može da mu obeća da će napuniti Dom omladine.
Sara Jovanović je večeras pevala peta, a predstavila se pesmo „Like a Virgin“, koju peva Madonna. Aleksandra je rekla da je bilo veoma neobično izvođenje Madonne, rekla da je bila generalno veoma dobra, imala je veoma dobar scenski nastup, ali mora da obrati malo više pažnje na pevanje, jer se fokusira na nastup. Mare je rekao da Aleksandra kad nesto kaže to dobronamerno, pohvalio je energiju i nastup, a reči hvale imao je i Vlada.                       
U drugom krugu Mirna je pevala pesmu Silvane Armenili „Ciganine sviraj, sviraj“. Mare je prvi komentarisao i rekao da nije bilo falševa, kao što ih nikad nije bilo, ali da bi voleo da peva neki drugi žanr jer joj više leži. Vlado je rekao da se slaže sa Maretom, i da ne treba da peva narodnu muziku, jer ona to ne sluša i ne treba da peva, a  izvođenje je bilo čisto i pitko. Aleksandra je rekla da je veoma, veoma zadovolja interpretacijom, i rekla da je primetila da pesmu oseća drugačije i a je okej što je neke ukrase izbacila a neke druge dodala što nikome nije smetalo.
Boris je u drugom krugu pevao „I Feel good“, legendarnog Jamesa Browna. Aleksandra je rekla da ih je večeras totalno zapalio, i da misli da je ovo od poečetka najbolje izvođenje i da joj je drago što se vratio i da sve zvuči kako treba. Mare je rekao da mu je drago što je opravdao poverenje publike i da ljudi koji galsaju za njega glasaju punog srca. Vlado je samo rekao da se sada upravo izvadio za sve greške u zadnjih par emisija, sad je bio odličan.
Nevena je pevala domaću pesmu, „Da mogu“ koju peva Emina Jahović. Aleksandra je rekla da je pojela pesmicu, da je nastup bio veoma dobar, pohvalila je to što je počela da pleše, i rekla je da pesmu koja inače nije zatevna podigla ne neki viši nivo. Mare je rekao da nije nikada sumnjao u njeno pevanje i da je svaki put imala neki doprinos u psemi koju je izvodila, ali je večeras je bila sjajna što se tiče scenskog nastupa i sve je izgledalo sjajno. Vlado je rekao da je počela da igra, odlično je pevala, a na kraju joj je rekao da kad prođe PGS jede, da dobije malo mase.
Zoran je pravo u drugom krugu pesmu Bruna Marsa, „Locked Out of The Heaven“. Mare je reako da zna da ima zdravsteveni problem, ali da je bio neverovatno sugestivan. Dodao je da ga scena obožava i da je lepo gledati ga. Vlado je reako da je bio odličan, baš kao i plesači pored njega. Aleksandra je rekla da se slaže sa kolegama i da je bio sjajan.
Sara je u drugom krugu pevala pesmu „Čuvaj moje srce“ članice žirija Aleksandre Radović. Vlado je rekao da je bila odlična, Aleksandra je dodala da je bila fenomenalna, a Mare je samo konstatovao da je bilo sjajno.
I stigli smo do najtežeg dela emisije saopštavanja ko ide u finale. Dvoje kandidata idu direktno u superfinale, a troje se bore za još jedno mesto u finalu. Kandidati koji su dobili najveći broj glasova i našle se direktno u velikom finalu su Mirna Radulović i Nevena Božović što je sasvim opravdano.
Boris je pevao pesmu Generacije 5, Zoran je izabrao pesmu  Bon Jovija, dok je Sara pevala pesmu Marije Šerifović. Na rupi su prvo završili momci, Boris i Zoran, a žiri je većao ko će od njih troje proći u veliko finale. Prvi je kroz rupi propao Boris Petrović, a onda je ostalo da se odluči da li u superfinale idu Sara Jovanović ili Zoran Stanić. Konačnu odluku je saopštila Aleksandra koja je nahvalila oboje, ali ipak morala da kaže da u finale ide Sara Jovanović.
Povezana vest:  Originalna postava Tvin piksa traži povratak reditelja