FUDBALSKA-LOPTA
Petrić: Nisam opterećen velikim ciljevima u Bežaniji
 
Novi trener Bežanije Gordan Petrić rekao je da želi da pomogne tom fudbalskom klubu i da nije opterećen velikim ciljevima.
-Ja sam na početku trenerske karijere i nisam opterećen velikim ciljevima. Volim fudbal i to je način da mu se opet približim. Prihvatio sam poziv Bežanije, jer nisam hteo da budem lenj i sebičan i sa strane posmatram srpski fudbal. Ideja je da pomognem I praktično – rekao je Petrić.
-Postao sam jedan od trenera prve ekipe, prolaziću ponovo kroz sve ono što sam radio kao igrač, samo što ću sada biti u poziciji nekoga ko prenosi znanje mladima. U klubu su ljudi koje poznajem već 20 godina. Od kancelarija do terena vlada prava porodična atmosfera, a moj mentalitet savršeno se uklapa u takav ambijent – dodao je bivši jugoslovenski reprezentativac.
Petrić je na klupi Bežanije zamenio Aleksandra Janjića, a jedan od ciljeva je opstanak u Prvoj ligi Srbije. Bežanija je jesenji deo prvenstva završila na 12. mestu na tabeli od 18 klubova.
-Želimo da se pružimo koliko smo dugački, da ostanemo u okvirima realnih mogućnosti Bežanije. Čeka nas mnogo težak posao na proleće. Borba za opstanak u Prvoj ligi Srbije biće velika – rekao je Petrić.
Petrić je 1987. godine sa omladinskom reprezentacijom Jugoslavije osvojio Svetsko prvenstvo u Čileu, a igrao je za OFK Beograd, Partizan, Dandi junajted, Rendžers, Kristal Palas, AEK, Harts i Sičuan.
On je sa Rendžersom osvojio tri titule i četiri Kupa. Škotski klub se sada takmiči u četvrtoj škotskoj ligi zbog bankrota.
-Potajno sam se nadao da Rendžers neće završiti u Trećoj diviziji, u četvrtom rangu, ali eto… Morao je da krene od najniže tačke. Žestok je to udarac i za takvu veličinu. Ovo je definitivan dokaz da u ozbiljnim zemljama postoje ozbiljni sistemi funkcionisanja u kojima nema popusta ni za najveće – rekao je on.
-Zbog navijača mi je mnogo žao što se sve dogodilo, ali znao sam da će tribine biti i dalje pune i da će svi dolaziti iz inata i zbog iskrene želje da pomognu klubu kada mu je najteže. Ovde je reč o tradiciji, o vrednostima koje se prenose s kolena na koleno, pa je zato nemoguće pronaći bilo kakvu ulaznicu za utakmice na ‘Ajbroksu’. Godišnje karte su stvar nasleđa, jer se prenose s oca na sina – dodao je on.
 
Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati 24. kola, strelci i tabela