maja)odzaklijevskaFARMA 2010
Prvi ženski duel: Maja i Milica
Raka i Zorica sede u dvorištu, razgovaraju o večerašnjem izboru duelista. Raka kaže da će biti napeto. Dolazi Miloš, ovonedeljni gazda, a Zorica kaže da mu želi da ponovo bude gazda ako će ostati isti gazda kao i do sada. Raka pita Miloša gde su ostali farmeri koji bi trebali da rade u plasteniku jer tamo trenutno nema nikoga. Miloš kaže da ne može on da im udara tempo.
Miloš kaže Firčiju da farmeri misle da je on napisao grafit za Raku na plasteniku. Firčiju nije jasno ko je i zbog čega mislio da je on to uradio.
U dvorištu su Zorica, Milena, Nemanja i Mirjana. Dogovaraju se ko će šta da radi. Zorica kaže da će danas ona prati sudove, jer su devojke prale poslednjih 5 dana. Mirjana i Milena se nisu složile sa Zoricom rekavši da nema potrebe da se ona muči jer njima nije problem da peru sudove.
Raka prilazi Zorici, bio je kod plastenika, kaže joj da ga nervira sav taj cirkus oko natpisa o njemu koje je neko od farmera ispisao. Zorica mu kaže da je jasno da je on jedan o favorita i da se zato sve to i dešava. Raka se vraća do plastenika i razgovara sa Firčijem i Milošem o tome ko je napisao poruku na plasteniku.
Natips na plasteniku Raki ne da mira ceo dan, tako da nastavlja diskusiju o tome, ovoga puta sa Dejanom kome kaže da mora da sazna ko ga je prozivao pomenutim natpisima. Kaže da je sinoć hteo da ustane i da onoga ko je to napisao sačeka u mraku sa motkom.
Farmeri sade ruže. Miloš je trebao da se postara da su ruže posadjene pravim redom. Međutim, po Miloševom mišljenju, Maja nije svoju ružu posadila u ravni sa ostalim. On kaže Maji da će iščupati njenu ružu, na šta mu Maja odgovara da nema šanse da se to desi. Maja odlazi. Ostaju on i Maca sa kojim komentariše Majino ponašanje.
Došao je trenutak kada će se izabrati ovonedeljni duelisti. Počinje podela štapića. Svi su se okupili i seli za sto. Više štapića je dobila Maja i tako je postala prvi duelista. Maja ima komentar na glasanje, a Miloš joj se suprotstavlja. Drugi duelista, izborom publike, je Milica.
Milica se pakuje, a Milena i Mirjana joj govore kako će sigurno ostati na Farmi i da je nominovama samo zato što je “nova” na imanju.
Maja se zahvaljuje Zorici na lepim rečima za vreme dodele štapića. Da podsetimo, Zorica je rekla da ne može da da Maji štapić jer je ona prva koju ujutru vidi kad usta i poslednja koju vidi pred spavanje.
Nešto kasnije ukućani odlaze na spavanje. U toku noći, Firči se budi i odlazi kod gazde Miloša da bi mu se požalio kako ga je neko u toku noći, dok je spavao, namazao pastom za zube. Želi da gazda učini nešto i da sazna ko mu je to uradio. Kaže da želi da se osveti jer je ulepio kosu, jastuk, majicu… Pošto se smirio, otišao je u radionicu i tamo legao da spava.
Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Novinari posetili ukućane