spanija_logoVečeras na programu El Superclasico – „Utakmica milenijuma“ najavljuju španski mediji
Na Santiago Bernabeu osam kola pre kraja Primere igra se „finale“ prvenstva jer obe imaju isti broj bodova a u tom slučaju odlučuju međusobni susreti.
Barselona je tu zasad u velikoj prednosti – krajem novembra prošle godine na Nou Campu pobedila je sa 1:0 Ibrahimovićevim golom pa iako je trenutno Real vodeći zbog bolje gol razlike (+57, dok Barsa ima jedan manje) na kraju prvenstva je prvi kriterijum odnos u međusobnim susretima, a tek zatim gol-razlika i broj postignutih golova.
I dok španski mediji i kladionice pale atmosferu do krajnjih granica, nazivajući utakmicu najboljih klubova „utakmicom milenijuma“ podrazumevajući da će u velikom okršaju glavne uloge pripasti najvećim zvezdama, treba podsetiti ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu da će ovaj derbi biti znatno osiromašen.
Domaćini će biti oslabljeni neigranjem Kake koji je protiv Liona u Ligi šampiona povredio butni mišić iza svoj time ne igra još od 10. marta.
Gosti će biti bez strelca jedinog gola u derbiju koji se u prvom delu sezone igrao u Barseloni jer je Ibrahimović prošle nedelje prilikom zagavanja za utakmicu protiv Atletika povredio desnu nogu. Zbog toga je propustio i revanš meč Lige šamopina protiv Arsenala. Također neće biti ni levog beka Erika Abidala zbog povrede mišića noge ali njega već neko vreme menja Maksvel.
Selekcija super-zvezda pod vođstvom osporavanog stručnjaka Pelegrinija pobedila je u 12 utakmica zaredom a na domaćem terenu ove sezone u Primeri drži sjajan niz od 15 pobeda iz isto toliko utakmica.
Međutim, navijačima Reala mnogo više od toga zvoni prošlogodišnji debakl u susretu s Barsom, kada je Gvardiolin tim 2. maja briljantnom pobedom od čak 6:2 u Madridu potvrdila titulu (Henri i Mesi po 2, Pujol, Pikue / Iguain, Ramos) jer je četiri kola pre kraja prvenstva pobegla na sedam bodova prednosti.
Naravno da se nameću poređenja dve najveće zvezde a Cristiano Ronaldo je na pitanje da se uporedi sa suparnikom Mesijem poručio uz osmeh „Ja sam viši“.
Verbalnog mačevanja neće biti jer je Gvardiola naredio igračima da ne smeju da daju bilo kakve izjave i prognoze kako bi u grotlo Bernabea ušli mirno i staloženo.
Povezana vest:  Luković i Anđelković opet u Zvezdi: Možemo do titule