Downton Abbey Christmas special 2012Zgodne neženje u novoj sezoni „Downton Abbey“

Teško je reći ko će više patiti za Metjuom Krolijem kada počne sa emitovanjem nova sezona serije „Downton Abbey“ (Daunton Ebi) – njegova udovica lejdi Meri ili legije obožavalaca serije.
Fanovi ipak mogu da budu mirni budući da će se u četvrtoj sezoni nekoliko zgodnih prosaca vrteti oko ucveljene Meri i njenog imanja, rekli su producenti i glumci na konferenciji za novinare na Beverli Hilsu.
Serija je jedna od najtraženijih širom sveta, a samo u SAD je priča o fiktivnoj aristokratskoj engleskoj porodici s početka 20. veka postala najgledanija serija na PBS-u, piše Rojters.
Britanska serija osvojila je devet Emija i nominovana je ove godine za čak 13 prestižnih TV nagrada.
Odluka glumca Dena Stivensa, koji je igrao Metjua, da ode iz serije primorala je scenaristu Džulijana Felousa da ga pošalje u prevremenu smrt svega nekoliko minuta pre kraja treće sezone i to u trenutku kada je Meri rodila njihovo prvo dete nazvano Džordž što je, kako je rekla Mišel Dokeri koja igra lejdi Meri, „divna slučajnost“ budući da se dečak zove Džordž kao sin princa Vilijama i Kejt Midlton.
Četvrta sezona, čije emitovanje u SAD počinje u januaru, počinje sa Meri koja se teško zbližava sa detetom jer u njemu stalno vidi Metjuovo lice.
Glumačka ekipa serije nije želela mnogo da otkriva šta će se dešavati ali je Dokeri rekla da će Meri imati nekoliko potencijalnih i veoma zgodnih udvarača uključujući i starog porodičnog prijatelja.
Izvršni producent Garet Nimi takođe je natuknuo da će „neke poželjne neženje“ stići u Daunton.
U odlomcima iz nove sezone koji su prikazani novinarima vidi se i Merina baka, koju igra Megi Smit, kako je podstiče da počne da vodi računa o imanju uz pomoć zeta-udovca Toma Bransona ali Dokeri kaže da nikakve romanse tu neće biti.
Meri će se za pažnju nadmetati sa svojom sestrom, nesrećnom u ljubavi lejdi Idit koja će, prema rečima producenata „imati veoma aktivnu godinu“.
Idit, koju igra Lora Karmajkl, će nastaviti da radi kao reporterka, provodiće više vremena u Londonu i uživati u veselim 1920im.
„Volim da je zamišljam kao Keri Bredšo dvadesetih“, rekla je Karmajkl aludirajući na popularu komulnistkinju iz serije „Seks i grad“.
Dokeri je izrazila nadu da niko više neće napustiti seriju i da će, koliko oni znaju, svi raditi i petu sezonu.
Na pitanje američkih novinara koliko će dugo biti emitovana serija, Nimi je rekao da neće trajati do Drugog svetskog rata koji je udaljen 18 godina ali da „misli da serija ima još vremena“.

Povezana vest:  Ljubi bližnjeg svog u Velikom bratu