Bez granica photo

„BEZ GRANICA“ – TIM ELITNIH ISTRAŽITELJA U LOVU NA ZLOČINCE PO CELOJ EVROPI (I NAŠIM KRAJEVIMA)

„Bez granica“ je nova i originalna akciono-dramska serija koju ćemo od 19. septembra gledati na AXN kanalu.
Serijal zaviruje u svet Međunarodnog kriminalističkog suda koji istražuje internacionalne zločine i privodi zločince pravdi. Radnja „Bez granica“ se odvija na atraktivnim lokacijama po celoj Evropi, uključujući i naš region, na kom tim elitnih policajaca rešava najteže zločine.
Kroz globalizaciju se brojne granice otvaraju zarad lakše trgovine, putovanja i kulturne razmene. Ta otvorenost na žalost pruža šansu kriminalcima da nalaze nove načine za zloupotrebu sistema, što stvara pretnju globalnoj bezbednosti. Obzirom da je za mnoge članove podzemlja Evropa postala „sigurna kuća“, javlja se potreba za formiranjem specijalnog odreda vrhunskih istražitelja koji će rešavati probleme na globalnom nivou.
„Bez granica“ predstavlja jedan takav tim pet detektiva, predvođen kapetanom Louis Danielom. Iako naizgled nemaju puno toga zajedničkog, ova neobična ekipa policajaca treba da nauče da žive i zajedno rade u izuzetno opasnim uslovima. Smešteni u napuštenom skladištu ispod zgrade Suda suočavaju se s birokratskim, pravnim i kulturološkim preprekama, tokom lova na vrlo opasne ljude po celoj Evropi, od Francuske, Nemačke, Velike Britanije i Holandije do Italije, Poljske, Rusije i Slovenije.
Zaplet započinje s bivšim njujorškim policajcem Carl Hickmanom (glumi ga sjajni William Fichtner) koji nakon ranjavanja na poslu postaje zavisnik i izdržava se radeći kao čistač. Michel Dorn (legendarni Donald Sutherland), član Međunarodnog kriminalističkog suda, regrutuje ga za specijalnu jedinicu koja se bavi zločinima proširenim na više država. Tim u koji Hickman dospeva je mali, ali sadrži stručnjake koji mogu da se nose s raznim profilima zločina. Predvodi ga Louis Daniel, a tu su i francuska kriminalistička analitičarka, vrhunski tehničar iz Nemačke, stručnjak za oružja i taktiku iz Severne Irske i pritajena mafijaška istražiteljka iz Italije.
Uz Williama Fichtnera („Usamljeni osvetnik“, „Pearl Harbour“, „Pad crnog jastreba“, „Zapadno krilo“) i Donalda Sutherlanda („Dvanaest žigosanih“, „M.A.S.H.“, „Kellyjevi heroji“, „JFK“, „Ponos i predrasude“, „Igre gladi“) odličnu glumačku postavu čine francuski glumac i muzičar Marc Lavoine, nemački glumac Tom Wlaschiha („Igra prestola“), sjajna italijanska karakterna glumica Gabriella Pession, engleski glumac Richard Flood i mlada francusko-američka glumica Moon Dailly.
Seriju „Bez granica“ producirali su Edward Allen Bernero, poznat našoj publici po seriji „Kriminalni umovi“ i ugledna nemačka producentkinja Rola Bauer.
Prva sezona „Bez granica“ sadrži deset epizoda, a premijera je planirana za 19. septembar na AXN-u Adria.

Povezana vest:  PRVI GLAS SRBIJE 2012, Sutra saznajemo ko su finalisti