reprezentacijaZavršene pripreme u Pančevu, sledi Beograd

Posle četvrtog vikenda zaredom, kako se nacionalni tim Srbije okupljao i održavao jednodnevne treninge u Pančevu, pripreme ulaze u završnu fazu. Više od 60 igrača sa šireg spiska reprezentacije, prošao je ovaj deo priprema za predstojeći šampionat Evrope B grupe u Italiji. Igrači i treniri su na sportskom centru „Strelište“ na raspolaganju imali terene, teretanu i bazen. Sticanje kondicije bio je glavni cilj trenera Šona Embrija i njegovih pomoćnika.
– Očekivao sam da ove četiri nedelje nedelje budu teške, naporne, ali upravo onakve kakve nam trebaju. To su bile pripreme koje su bile sa određenim ciljem da se fizički i taktički što bolje pripremimo za Evropsko prvenstvo. Trener i njegovi pomoćnici su uradili neverovatan posao – izjavio je između ostalog Darko Cvetković, kornerbek Wild Boarsa za lokalnu televiziju „Pančevo“.
Za sledeći vikend, 11. avgusta, glavni trener Šon Embri je zakazao testiranje svih reprezentativaca, posle kojeg će se od igrača sa šireg spiska izbor svesti na 45 igrača koji će biti u autobusu za Milano.
Ključni deo priprema održaće se u Beogradu, na stadionu na Adi Cigalniji. Naime, u periodu od 17. do 24. avgusta, oni koji ostanu na užem Embijevom spisku, učestvovaće na trening kampu, na kome će ekipa raditi svakodnevno na uigravanju i brušenju forme pred odlazak u Italiju. Tradiciju započetu prošle godine, srpski tim neće narušiti ni ove, pa je za 27. avgust planirano finalno okupljanje sa šeširima.
– Testiranje ćemo održati 11. avgusta, u periodu od 17 do 21 čas u Pančevu, gde smo do sada imali i kondicioni deo priprema. Stručni štab se odlučio da kamp bude u Beogradu, a Srpska asocijacija američkog fudbala obezbedila je smeštaj u hostelu „Plaza“ za sve reprezentativce koji dolaze iz drugih gradova, kao i hranu i prevoz na relaciji hotel – Ada Ciganlija, dok traje kamp –bliže je objasnio za naš sajt Branko Vučinić, direktor reprezentacije Srbije.
Ekspedicija Srba će krenuti u osvajanje Italije 29. avgusta. Orlovi“ će se na otvaranju Evropskog prvenstva, u okviru B grupe, sastati sa Danskom, 31. avgusta, dok ih 2. septembra očekuje duel sa selekcijom Češke. Pobednik ove grupe sastaće se sa naboljim timom grupe A, u kojoj se nalaze domaćin Italija, Velika Britanija i Španija, 7. septembra, kada se igraju i mečevi za 3. i 5. mesto.

Povezana vest:  Dve utakmice u subotu u trećem kolu CEFL lige