NJU_JORK_DZAJENTSI_TRENING

Super Boul obara sve rekorde

 

U Sjedinjenim Američkim Državama danas se održava najznačajniji sportski događaj u godini – finale prvenstva u američkom fudbalu, čuveni Super Boul, u kome se sastaju Njujork Džajentsi i Nju Ingland Petriotsi. Finale se igra pola sata iza ponoći po srednjoevropskom vremenu u Indijanapolisu, a prema najpoznatijoj svetskoj kladionici Vilijam Hil iz Londona, Petriotsi su favoriti sa kvotom 1,72 prema 2,20 koliko se dobija za pobedu Džajentsa.

Povezana vest:  Završene pripreme u Pančevu, sledi Beograd

Procenjuje se da će u inostranstvu za Super Boul, pošto u Americi, sem u Las Vegasu, nije dozvoljeno klađenje na sportske događaje, biti potrošeno 10 milijardi dolara u kladionicama. Amerikanci, koji ne budu na stadionu koji prima 68.000 ljudi, danas će sedeti prikovani uz televizore u svojim stanovima, kućama, pabovima i gledati Super Boul, pri čemu će pojesti 1,25 milijardi pilećih krilaca i popiti više od milijardu litara piva.

Nacionalna televizija EnBiSi (NBC) pokrivaće finalnu utakmicu sa 57 kamera, uz 475 zaposlenih koji će realizovati prenos.  Očekuje se da bude oboren prošlogodišnji rekord, kada je 111 miliona gledalaca pratilo prenos. Cena televizijskih reklama je paprena, pa je za spot od 30 sekundi u pauzama Super Boula potrebno izdvojiti 3,5 miliona dolara. Malobrojni, koji su uspeli da dođu do karata za finale, to su platili vrlo skupo, jer je prosečna cena karte 3.985 dolara.

Povezana vest:  JLS 2011, Nedelja – “Dan D” za Anđeoske ratnike

U poluvremenu utakmice, tradicionalo će biti održan kraći koncert neke od svetskih muzičkih zvezda, a ovoga puta publiku na stadionu i kraj televizora zabavljaće niko drugi do – Madona. U finalu pre četiri godine takođe su se sastali Džajentsi i Petriotsi, koji su tada bili veliki favorite za osvajanje titule, ali je tim iz Njujorka napravio veliko iznenađenje pobedivši sa 17:14 i odneo je trofej u „Veliku jabuku“.

Povezana vest:  Živko i Trabado na trenerskoj klinici na Kopaoniku