breaking bedČista hemija: gaće Voltera Vajta prodate za 10.000 dolara

Jedan fan kultne serije „Čista hemija“ (Breaking Bad) nije štedeo novac kako bi postao ponosni vlasnik veoma intimnog dela TV istorije.
Naime, bele gaće, koje glumac Brajan Krenston, u ulozi glavnog junaka Voltera Vajta, nosi u prvoj epizodi serije, prodate su na aukciji za neverovatnih 9.900 dolara.
Gaće, u kojima je Volter Vajt prvi put eksperimentisao sa metamfetaminima, koji će uskoro postati deo njegovog svakodnevnog života, bile su ponuđene u okviru aukcijske prodaje rekvizita iz serije.
Među predmetima oko kojih su se ljubitelji serije najviše otimali bili su i zvonce Hektora Salamanke koje je odneto za 26.750 dolara, Volterov kadilak iz poslednje sezone, koji je prodat za blizu 20.000 dolara i ružičasti plišani meda koji je dostigao 23.250 dolara.
Ipak, najvišu cenu postigla je Volterova zbirka pesama „Vlati trave“ (Leaves of Graš) koja je od presudnog značaja za ishod pete, poslednje sezone.
Aukcijom, koju je organizovao studio Soni pikčrs, ostvaren je ukupni prihod od blizu milion dolara koji će biti namenjen dobrotvornim organizacijama Nju Meksika, američke države u kojoj je bila smeštena radnja serije.

Povezana vest:  Amy Adams igra novinarku u HBO seriji "Oštri predmeti"