monty-python-surviving-memberMonti Pajtonovci obećavaju „komediju, patos i drevni seks“

Preostali članovi „Letećeg cirkusa Montija Pajtona“, legendarne britanske komičarske trupe, najavili su danas da će nakon trideset godina ponovo nastupiti zajedno.
Džon Kliz, Teri Gilijam, Teri Džouns, Erik Ajdl i Majkl Pejlin – koji su svi danas zagazili u osmu deceniju, rekli su da će održati jedinstvenu predstavu 1. jula iduće godine u Londonu, najverovatnije u O2 Areni.
Oni su otkrili da je reč o pozorišnom projektu – komediji i muzičkom spektaklu, koji će sadržati neke od njihovih najpopularnijih skečeva, ali i nove stvari koje dosad nikada nisu izvođene.
„Pomislili smo da bi bilo zabavno pokušati i videti da li smo još uvek smešni“, kazao je Ajdl.
Na pitanje šta će ponuditi publici, on je odgovorio: „malo komedije, patosa, muzike i trunke drevnog seksa“.
Kliz je objasnio da su u predstavu uvrstili neke dobro poznate hitove Pajtonovaca, kao što je „Mrtav papagaj“, jer „ljudi zaista žele da vide te stare skečeve“.
„Glavna opasnost je u tome što ih publika bolje pamti od nas samih“, dodao je on.
Okupljanje slavnih komičara, koje je izazvalo veliku pažnju u svetu, biće njihov prvi zajednički nastup posle trideset godina, i prvo izvođenje uživo u Velikoj Britaniji još od 1970. godine.
Karte za najavljenu predstavu će se prodavati po ceni od 27,50 do 95 funti (45-150 dolara), „samo 300 funti manje od Rolingstonsa“.
Trupa se proslavila serijom „Leteći cirkus Montija Pajtona“ koja se emitovala na BBC-ju tokom 1970-ih godina. Snimili su i nekoliko filmova od kojih su najpoznatiji „Monti Pajton i Sveti Gral“ i „Žitije Brajanovo“.
Grejem Čepmen, šeti član trupe, preminuo je od raka 1989. godine, ali su Pajtonovci najavili da će u predstavi 1. jula i on biti prisutan – „duhom – a možda i lično“.
„Poručili smo mu da nastupamo i ako Bog postoji on će se svakako pojaviti“, kazao je Ajdl.

Povezana vest:  Emili Dešanel o devetoj sezoni serije "Bouns"