tvoje lice zvuci poznatoPravila glasanja u polufinalnoj emisiji šou programa „Tvoje lice zvuči poznato“

Za prvo polufinalno veče najgledanijeg humanitarnog šou programa kod nas „Tvoje lice zvuči poznato“ uveliko teku pripreme, a u subotu uživo od 21.15 na Prvoj takmičari će se predstaviti novim sjajnim imitacijama i pokušati da ubede gledaoce da su dovoljno dobri da uđu među pet finalista. Takmičari ovoga puta moraju da daju sve od sebe kako bi se dopali publici ispred malih ekrana, jer je glas publike od sada presudan.
Polufinale donosi i nova pravila. Emisija se emituje uživo, gledaoci dobijaju šansu da slanjem SMS poruka pošalju svoje favorite direktno u finale, ali ono što je najvažnije – učestvuju direktno u humanitarnoj pomoći, jer sav novac od SMS poruka ide u humanitarne svrhe.
Pravila glasanja su takođe novina. Prvo kao i do sada glasaju članovi žirija i takmičari. Nakon sabiranja glasova sa dosadašnjim stanjem na tabeli, bodovi se pretvaraju u evrovizijske, pa tako prvi takmičar na tabeli ima 12 poena, drugoplasirani 10 i redom do 2. Zatim se sabiraju glasovi publike i po istom evorvizijskom principu pretvaraju se u bodove – takmičar koji dobije najviše SMS glasova osvaja 12 poena, prvi ispod njega 10 , zatim 9, 8…Ti bodovi se na kraju sabiraju sa poenima žirija i takmičara. Pet učesnika sa najviše poena ide u finale, koje će se održati 28. decembra u 21.05.

Povezana vest:  Završava se serija ''LA Ink"