odumiranjeIgrana serija „Odumiranje“ na RTS-u od 19. januara
 
Igrana serija „Odumiranje“ u režiji Miloša Pušića po scenariju Dušana Spasojevića, koji su i autori istoimenog filma, počinje da se prikazuje 19. januara na Prvom programu Radio-televizije Srbije.
Seriju je, za RTS, realizovala izvršna produkcija „Hit and Run Production“ iz Beograda, saopštila je danas Redakcija dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a.
Spasojević je mladi dramski pisac čiji je rad već poznat publici jer je prema njegovom tekstu „Zverinjak“ u produkciji RTS-a snimljen istoimeni dvodelni TV film u režiji Marka Novakovića i premijerno prikazan u januaru 2013. godine, uz rekordnu gledanost i odličan prijem TV auditorijuma, dodaje se u saopštenju.
U novom projektu Novaković je urednik serije „Odumiranje“.
Uloge tumače Branislav Trifunović, Boris Isaković, Dara Džokić, Jasna Đuričić, Milica Janevska, Emir Hadžihafizbegović…
Serija, kao i film, prate Janka koji se posle mučnih godina života u Beogradu, vraća u svoje zabito, ljudima opustelo planinsko selo sa namerom da proda zemlju i ode u Švajcarsku.
Njegova usamljena majka Milica koja već dugo živi u nadi da će se Janko vratiti, dovesti ženu i osnovati porodicu, ne samo da će se njegovoj nameri usprotiviti, nego će i učiniti sve da njen sin od te namere odustane.
Pomaže joj Strahinja, zanesenjak, ali i čovek prepun snage i volje za životom, koji je posle tragične smrti sina zatvorio seosku kafanu, čija se kćerka od tada propila, a žena, kao po kazni, prestala da govori.
Povezana vest:  Madlenianum otvara sezonu Gala koncertom Verdiju u čast