NoLimit-EuropaCorpTelevisionNova serija producenta Luca Bessona „No Limit“ na AXN Adriji

Vincent Liberatti je dika francuske kontraobaveštajne službe. Brz, spretan, okretan, inteligentan, godinama je bio njihov najbolji agent, sve dok mu tokom rada u misiji u Africi nije otkriven tumor na mozgu. U trenu rešava da sve promeni, napusti službu i vrati se u Marsej, da bi bio pored ćerke, tinejdžerke Lole, u čije odrastanje uopšte nije bio uključen, i bivše žene Alexandre koja započinje nov život s uspešnim lokalnim advokatom. Ne spominjući bolest, Vincent pokušava da s njima provede što je moguće više vremena, ne prekidajući kontakt sa starim poslodavcima, koji mu ubrzo iznose konkretan predlog; Ako za njih odradi tajne misije, omogućiće mu novo eksperimentalno lečenje tumora. Vincent se tako pridružuje tajnoj organizaciji Hydra koja se bori protiv organizovanog kriminala na Azurnoj obali.
Uzbudljiva, napeta i duhovita francuska akciona serija je najnovije delo kultnog Luc Bessona, čiji je ovo drugi izlet u televizijske vode, ali prvi put kao scenarista i producent. TV kritika je najviše hvalila glavnog glumca Vincenta Elbaza koji se za ulogu spremao trenirajući Krav Magu i Pencat Silat, a inspiraciju crpio iz Bruce Willisovih uloga u Umri muški. Ipak, svoj lik je opisao kao „James Bonda sa svakodnevnim problemima“.
Uz Vincenta Elbaza se u ostalim ulogama pojavljuju Anne Girouard kao Juliette Lambert (Liberattijeva sestra), Helene Seuzaret kao Alexandra, Christian Brendel kao Vincentov šef De Boissieu, i mlada Sarah Brannens kao Lola Liberati. Upravo je kasting Brannensove izazvao veliku medijski pažnju u Francuskoj, jer je bila veliko Bessonovo glumačko otkriće nakon Natalie Portman, Mille Jovovich i Anne Parillaud.
Serija No Limit dočekana je s velikim očekivanjima jer je sam Luc Besson godinama dobijao ponude raznih kuća da konačno isproducira televizijsku seriju. Poverenje je bilo toliko da su druga i treća sezona bile potvrđene pre nego što je prva i počela s emitovanjem.
Šest epizoda prve sezone serije No Limit možete pratiti na AXN Adriji četvrtkom od 20. februara u 21:50.

Povezana vest:  Šesti serijal emisije „Medijum sa Long Ajlanda" na TLC kanalu