Treca Humanitarna aukcija - 2013 012 1FONDACIJA „NOVAK ĐOKOVIĆ“ I KOMPANIJA „ART IVAL“ POZIVAJU NA DOBROTVORNU AUKCIJU UMETNIČKIH ČOKOLADNIH JAJA

FONDACIJA „Novak Đoković“, zajedno sa kompanijom „Art Ival“ 14. aprila u Skupštini grada Beograda organizuje humanitarnu aukciju umetničkih čokoladnih jaja. Na aukciji u Svečanoj sali Skupštine naći će se 33 ručno rađena umetnička čokoladna jaja – eksponata, koje je donirao „Art Ival“. Reč je o pravim remek delima, u koje je uložen veliki trud i rad.
Cilj ove dobrotvorne manifestacije uoči Uskršnjih praznika, na kojoj mogu da učestvuju svi ljudi dobre volje, je da se prikupe sredstva za realizaciju projekta „Školice života – zajedno za detinjstvo“ u selu Sirča kod Kraljeva, i u selu Oblačina u opštini Merošina. Plan je da se u ovim mestima u potpunosti rekonstruišu i obnove škole i predškolske ustanove, da se pomogne vaspitačima i učiteljima, kao i da učionice ponovo budu pune mališana.
– Cilj aukcije jeste da skupimo sredstva kako bismo nastavili da stvaramo kreativne i stimulativne uslove za odrastanje dece iz socijalno ugroženih sredina, i to kroz ulaganje u sistem predškolskog obrazovanja i edukaciju vaspitača i nastavnika. Želimo da svi zajedno radimo na tome da svako dete u Srbiji ima pravo da raste i razvija se u okruženju gde će moći da ostvari svoj potencijal. Verujmo u njihove snove – rekla je Gorana Džudža Jakovljević, projekt menadžer NDF.
Projekat Školice života Novak Đoković Fondacija je pokrenula prošle godine i do sada su otvorene tri – u Ljigu (selo Kadina Luka), Kniću (Gruža) i Raškoj (Biljanovac). Osim radova Fondacija donira i svu potrebnu opremu, kao i obuke za vaspitače koji rade sa decom. Do sada je u ovaj projekat uloženo više od 11 miliona dinara.
Jaje je simbol Hristovog vaskrsnuća, buđenja proleća i novog života, a čokoladna umetnička jaja koje proizvodi kompanija „Art Ival“, iz godine u godinu postaju motiv okupljanja dobrih ljudi, koji svojim gestom saučestvovanja, donekle, vraćaju nadu u bolji i lepši život našim malim sugrađanima i njihovim roditeljima.

Povezana vest:  Napadni obožavaoci - noćna mora za poznate ličnosti