Predsedniku kompanije Centroproizvod, Darku Bajčetiću, uručeno priznanje „Poslovni čovek godine“
Predsednik_Vlade_Srbije_Mirko_Cvetkovic_i_predsednik_Centroproizvoda_Darko_BajceticPredsedniku kompanije Centroproizvod, Darku Bajčetiću, uručeno je priznanje „Poslovni čovek godine“, u okviru tradicionalnog izbora žirija Kluba Privrednih Novinara »KOMPANIJE I PRIVREDNICI KOJI SU OBELEŽILI 2009. GODINU«.
– Čast i zadovoljstvo mi je što sam ove godine poneo priznanje koje je i prethodnih godina dodeljivano najuspešnijim poslovnim ljudima koji su postavljali nove standarde u srpskoj privredi. Za ovaj uspeh zaslužno je svih 630 zaposlenih u kompaniji Centroproizvod, ali i naši verni potrošači koji su prepoznali kvalitet naših proizvoda i poklonili nam poverenje, i zahvaljujući kojima ovaj brend postoji 47 godina – izjavio je gospodin Bajčetić prilikom preuzimanja nagrade.
Gospodin Bajčetić se zahvalio i članovima Kluba privrednih novinara, jer su prepoznali značaj ulaganja u kompaniju kao što je Centroproizvod, jer se ulaganjem u domaću proizvodnju ulaže u razvoj kompletne domaće privrede, obezbeđuju nova radna mesta i čuvaju postojeća. U prethodnih pet godina u razvoj kompanije Centroproizvod investirano je 13,4 miliona evra.
– Naši građani treba da budu svesni koliko je važno da učestvuju u razvoju srpske privrede i da pruže podršku domaćoj proizvodnji i domaćim proizvodima, koji svojim kvalitetom stoje rame uz rame sa poznatim evropskim brendovima. – izjavio je Bajčetić.
Kompanija Centroproizvod zabeležila je odlične poslovne rezultate u ovoj godini, i pored negativnih efekata svetske ekonomske krize, ostvarila je rast kako u proizvodnji tako i u prodaji. Kompanija je uvećala prodaju za 12 odsto u odnosu na prethodnu godinu, i investirala je u proizvodnju 1,6 miliona evra, što je rezultiralo otvaranjem 60 novih radnih mesta i uvećanje broja zaposlednih za više od 10 odsto u odnosu na prethodnu godinu. U ovoj godini, kompanija Centroproizvod planira investicije u vrednosti od šest miliona evra u novu fabriku u okviru proizvodnog pogona u Surčinu.
Povezana vest:  Stop aknama: Brže i lakše do čistije kože i jačeg samopouzdanja