Dr.Oetker kompleks Počela izgradnja Dr.Oetker poslovnog kompleksa u Šimanovcima

Svečanim polaganjem kamena temeljca danas je zvanično počela izgradnja Dr.Oetker poslovnog kompleksa u Šimanovcima. Dr.Oetker je porodična kompanija poreklom iz Nemačke sa tradicijom dugom više od 120 godina, a na tržištu Srbije, kao sestrinska kompanija, posluje od 2001.godine. Trenutno je zaposleno 185 radnika, a broj će se sa proširenjem kapaciteta uvećavati u budućnosti.
Kamen temeljac su zajedno sa predstavnicima kompanije Dr.Oetker položili ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.
-Danas postavljamo kamen temeljac za novi poslovni kompleks kompanije Dr.Oetker, ukupne površine 7.851 metara kvadratnih, koji će biti završen u roku od 18 meseci. Ovo će biti jedna od najsavremenijih fabrika u našem sistemu u kojoj će biti zastupljeni najviši evropski i Dr.Oetker standardi u proizvodnji prehrambenih proizvoda. Vrednost investicije od 9.5 miliona evra se finansira 100% iz sopstvenog kapitala. Kapacitet fabrike biće 6.000 tona godišnje i proizvodiće se Dr.Oetker i C brand proizvodi. Dr.Oetker proizvodi su već počeli da se proizvode od avgusta 2013.godine u Srbiji, a u novoj fabrici će se proizvoditi naš praškasti asortiman – izjavio je Zoran Mitić, upravni direktor Dr.Oetker Srbija. On se posebno zahvalio partnerima na projektu u prvoj fazi izgradnje – internacionalnoj kompaniji iz Mađarske KESZ u kooperaciji sa domaćim podizvođačima i lokalnim arhitektektonskim biroom D.A. Dizajn Arhitektura.
Kompanija čiji je globalni slogan „Kvalitet je najbolji recept“, nastaviće sa primenom ovog primarnog načela poslovne strategije, kako u Srbiji, tako i u zemljama u okruženju. Lidersku poziciju u svojoj kategoriji, Dr.Oetker održava od 2011.godine kada je izvršena akvizicija slatkog i praškastog asortimana Centroproizvoda (sada C Brenda), kada je preuzeto i 123 zaposlena.

Povezana vest:  Obeležen Svetski dan kafe u Maxiju