HollywoodSignPlejboj spasio znak „Holivud“

 

Osnivač časopisa „Plejboj” Hju Hefner spasao je čuveni natpis „Holivud“, koji se uzdiže na brdu Kahuega pored Los Anđelesa, poklonivši 900.000 dolara fondaciji „Trast for pablik lend“

(Trust for public land) za kupovinu zemljišta na kojem se natpis nalazi.

Poznati magnat je, na taj način u poslednji čas sprečio da natpis bude srušen, saopštile su u ponedeljak gradske vlasti Los Anđelesa.

Povezana vest:  Dragana Ognjenović ispred radnje upriličila pravi muzički spektakl

Guverner Kalifornije Arnold Švarceneger izjavio je da je to „holivudski epilog kome su se svi nadali“.

Fondaciji je, po dogovoru sa grupom investitora iz Čikaga koja je kupila brdo Kahuenga od milijardera Hauarda Hjuza 2002. godine, bilo potrebno da do 30. aprila prikupi 12,5 miliona dolara.

Fondacija namerava da otkupiti parcelu veličine 56 hektara i preda je gradu, koji će je spojiti sa okolnim parkom „Grifit“, čime će biti sprečena svaka vrsta gradnje kojom bi bio narušen izgled oko čuvenog natpisa, navode strani mediji.

Povezana vest:  Sindi i Uroš Ćertić tražili savete od Saše Vidića i Borisa Trivana

-Moji dečački snovi i fantazije bili su podstaknuti filmovima, a slike stvorene u Holivudu su imale veliki uticaj na moj život i ‘Plejboj’ – kazao je Hefner, dodavši da je taj napis za Holivud isto što i Ajfelova kula za Pariz.

Ostatak sume do 12,5 miliona dolara za očuvanje natpisala dalo je 50 američkih i 10 stranih država, a među donatorima su i mnoge slavne ličnosti poput Toma Henksa i Stivena Spilberga.

Povezana vest:  FESTIVAL CIPELA U UŠĆE SHOPPING CENTRU