Celsius-PozivnicaMailU Delta Cityju održano predavanje o zaštiti i prevenciji starenje kože

 

U okviru edukativnog programa “Zdravlje kao sreća” posetioci šoping-mola Delta City imali su mogućnosti da od eminentnih zdravstvenih radnika nešto više nauče o starenju kože, kao i kozmetičkim preparatima koji usporavaju ili sprečavaju tu pojavu.

Lekarka Dragana Dimitrić istakla je da je starenje kože prirodan process koji prati celokupno starenje organizma, ali i upozorila da na starenje kože osim genetskih svojstava organizma utiču i spoljnji faktori, kao što su UV zračenje, klimatski uslovi, kao i drugi faktori iz našeg okruženja.

Povezana vest:  Novi Eucerin® za preosetljivu kožu efikasno i trenutno reguliše uzrok preosetljivosti

Aktivne supstance anti-aging kozmetičkih preparata, kako je rekla, koži na prirodan način pomažu usporavanje porcesa starenja što nema samo estetsku već i zaštitnu ulogu.

O značaju pravilnog disanja za održavanje celokupnog zdravlja, kao i drevnim znanjima iz ove oblasti posetiocima Delta Cityja govorio je učitelj Svara joge Dragan Lončar.

Posebno interesovanje izazvalo je predavanje Dr Jelice Blažić, koje je govoreći o radiotalasnom lifitngu ukazala na prednosti ove metoda u podmladjienju kože, pre svega kod ljudi koji ne žele invanzivne hirurške procedure.

Povezana vest:  BRANKOW SLAVI SRPSKU NOVU GODINU

Dr Blažić je istakla da se metoda radiotalasnog liftinga može kombinovati s različitim hirurškim i nehirurškim metodama, i dodala da su u efekti ove metode pre svega prirodno popunjavanje bora I to prirodnom sintezom kolagena u dubinskim slojevima kože.

Osim predavanja, posetiocima u centralnom atrijumu Delta Cityja, u izložbenom delu programa, predstavljeni su poznati kozmetički brendovi sa svojim anti-aging programima i preparatima.

Povezana vest:  Evrovizija – koja država je bila pobednik na društvenim mrežama?

Predavanja, medju kojime je bilo reči i o značaju Vitamina K2 u očuvanju zdravlja kostiju i krvnih sudova, dejstvu ratinola na simptome starenja kože i drugim temama omogućila je apoteka Celsius, koja će svakog meseca u Delta Cityju organizovati  edukativni program sa različitim zdravstvenim temama.