Recikliranje za posumljavanje ApatinaPosetioci Spernaturala pomogli u pošumljavanju Apatina, 258 limenki za 258 stabala

Zahvaljujući posetiocima festivala Supernatural koji su učestvovali u akciji „Reciklirajte i Vi“, Apatin će dobiti novu šumu. Povodom obeležavanja 258 godina pivarske tradicije i postojanja Apatinske pivare, 258 punoletnih posetilaca koji su reciklirali barem jednu limenku, dobiće do kraja godine zasađeno drvo sa svojim imenom u ovom gradu na zapadu Bačke. Pošumljavanje će biti omogućeno saradnjom Apatinske pivare i JVP „Vode Vojvodine“, u znak obeležavanja više od dva i po veka tradicije u proizvodnji piva.
Posetioci Supernaturala reciklirali su limenke pomoću ručnih presa za reciklažu, koje imaju kapacitet skladišnog prostora od 30 kg aluminijuma, odnosno 2000 limenki po presi, a koje u okviru akcije „Reciklirajte i Vi“ postavlja Apatinska pivara, u saradnji sa fondacijom ReCan.
„Akcijom „Reciklirajte i Vi“ koju sprovodimo tradicionalno, želimo da ukažemo na značaj očuvanja životne sredine i podstaknemo društvo na proaktivnost. Kroz saradnju sa različitim organizacijama, institucijama i građanima nastojimo da podignemo svest o očuvanju ekološkog sistema u Srbiji.“ – poručila je Sanja Ivaniš, PR menadžerka Apatinske pivare.
Tokom proleća i leta na predstojećim koncertima i događajima Apatinska pivara i ReCan fondacija će tradicionalno postavljati ručne prese za reciklažu da bi ukazali na značaj reciklaže i podstakli građane da čuvaju životnu sredinu.
Da podsetimo, Apatinska pivara i Supernatural pokret zajedno su i u projektu revitalizacije Ade Huje. Najpre su volonteri Apatinske pivare pošumili preko 1000 kvadratnih metara sa više od 85 stabala sadnica belog jasena, javora, breze i platana, dok je krajem 2013. godine zasađeno još 50 sadnica sibirskog bresta.

Povezana vest:  SAJAM KNJIGA U DELTA CITYJU