cvetna nedeljaCvetna, šarena, nedelja u Mikser kući

U nedelju, 11. maja, u Mikser Houseu se održava „Mikser Vintage & Antiques“ market, koji je ovog puta inspirisan hipi pokretom. Publiku očekuju zanimljivi retro komadi odeće, nameštaja i dekorativnih predmeta iz 40-50-60-70-80-tih godina prošlog veka, kao i prava hipi atmosfera, koja će dočarati šezdesete godine 20. veka i vreme „dece cveća“. Market je otvoren za posetioce od 12 do 20 časova, a ulaz je slobodan.
Na prodajnoj izložbi predmeta iz prošlog veka, predstaviće se brojne antikvarnice, restauratori, starinarnice, kolekcionari vintage odeće, nameštaja, predmeta za kuću i starih ploča, modni stilisti, kostimografi, dizajneri i kreativci inpirisani starim vremenima i mnogi drugi entuzijasti.
Ovonedeljni market će publiku odvesti u vreme šezdesetih godina i cvetanja hipi pokreta. Prisetićemo se dugih kosa sa venčićima cveća, iscepanih farmerki i raznobojnih košulja, uplovićemo u svet generacije ljubavi i kulturne revolucije koju je donela, propagirajući mir, ljubav i slobodu.
Prostor Mikser House-a će u nedelju biti ispunjen cvećem i mnoštvom šarenih detalja, a atmosferu će upotpuniti kratke video projekcije o hipi pokretu kao i muzičke numere iz kultnog mjuzikla „Kosa“ i legenda rok muzike poput Dženis Džoplin, Pink Flojda, Dorsa, Bob Dilana, Frenka Zape, Džimija Henriksa i mnogih drugih.
Market je otvoren za posetioce od 12 do 20 časova, ulaz za posetioce je slobodan, a učesnici ovonedeljnog marketa obojenog cvećem i inspirisanog idejama slobode, mira i ljubavi su: Aleksandar Janković, Ana Kršljanin, Biljana Ristić, Biljana Topalović – BluffyJewelry, Branislav Radić, Dejan Spremo, iShe Soaps, Jane Doe, Jelena Grahovac, Jelena Grahovac, Kata Masinović, Katarina Antić – Lady Ketrin, Koštana Đurić, Maja Krklješ, Mara Selakova, Milena Cukić, Nastasija Đurić Janković, Nataša Bućić, Retro Chic, Sanja Vijatov, Šmizla Vinatge, Snežana Lućić, Svila Vintage, Tamara Rumenović, Vid Lukić, Ye Ye Vintage Shop, Aleksandar Vlacić, Vlada Jeremić i Svetozar Zlatković.

Povezana vest:  LAV MINI – Osveži svoj stav!