Nova_Lav_boca_na_Trgu_Nikole_PasicaLAV pivo dobitnik zlatne nagrade Monde Selection 2010
LAV pivo u povratnoj boci od 0.5l, nagrađeno je zlatnom nagradom za kvalitet Monde Selection 2010. Najpopularniji brend kompanije Carlsberg Srbija Group nagrađen je u kategoriji svetlih piva, u konkurenciji sa oko 2.200 proizvoda iz 80 različitih zemalja. Ova nagrada dodeljena je na Međunarodnom izboru koji tradicionalno sprovodi Institut Monde Selection, a namenjuje se proizvodu koji je tri godine uzastopno ostvario visok nivo kvaliteta.
Da podsetimo, LAV pivo dobitnik je visokih priznanja poput proglašenja za  Superbrand u 2006 godini, kao i još jedne zlatne medalje za vrhunski kvalitet Monde Selection 2006.
Monde Selection, međunarodni institut za kontrolu kvaliteta, već skoro 50 godina razvija jedinstvenu ekspertizu kada su u pitanju provera i analiza potrošačkih proizvoda iz celog sveta, s ciljem dodeljivanja međunarodno priznate nagrade za kvalitet.
PROCES SELEKCIJE ZA NAGRADU
Proizvod prolazi kroz strogu kontrolu od strane potpuno nezavisnog stručnog žirija. U okviru programa selekcije stručni žiri sarađuje sa najboljim belgijskim stručnjacima, od kojih su većina predavači i hemijski inženjeri na Institutu Meurice, koji je dugogodišnji partner Instituta Monde Selection. Nakon svih ispitivanja, ocene se sabiraju i kao krajnji rezultat dobija se prosečna ocena proizvoda koji se nagrađuje bronzanom, srebrnom, zlatnom nagradom za kvalitet.
Da podsetimo, svoju posvećenost potrošačima Lav je znatno unapredio dolaskom kompanije Carlsberg u Srbiju 2004. godine, kada su za Lav postavljeni visoki standardi koji su naišli na pozitivnu reakciju potrošača, jer je visok nivo kvaliteta postavljen kao imperativ u proizvodnji i na svim nivoima prodaje. Dobijanjem međunarodnih sertifikata ISO 9001 i ISO 22000 kompanija Carlsberg Srbija Group je svoje poslovanje uskladila sa ovim međunarodnim standardima, te na taj način još jednom potvrdila kvalitet svojih proizvoda i želju da obezbedi vrhunski kvalitet svojih proizvoda i potpunu sigurnost svih faza procesa proizvodnje.
Povezana vest:  Delta City gasi svetla za našu planetu