Samsung i Vip zurka Predstavljen Samsung GALAXY S4 Zoom 03

Otežana mobilna telefonija u područjima Zapadne Srbije

U ugroženim područjima Zapadne Srbije svi korisnici mobilne telefonije imaju otežanu komunikaciju ili prekid saobraćaja usled poplava i višečasovnih isključenja napajanja strujom, saopštila je danas kompanija Vip mobajl.
Vipove tehničke ekipe su na terenu i u stalnom kontaktu sa lokalnim elektrodistribucijama i nadležnim službama, a Vip 3G mreža danas je uspostavljena u najvećem delu Valjeva. 
Takođe, ekipe su uspele da osposobe mobilni saobraćaj i u delovima Paraćina. 
Potpuna normalizacija mobilnog saobraćaja na široj teritoriji Valjeva, Šapca, Lučana, Mionice, Loznice, Osečine, Koceljeva, Lajkovca, Uba, Ljiga, Gornjeg Milanovca, Malog Zvornika, Požege, Vladimiraca, Kosjerića, Jagodine, Paraćina i Ćuprije zavisi od ponovnog uspostavljanja struje i prohodnosti puteva.
U slučaju poteškoća sa signalom na lokacijama gde postoji strujno napajanje, korisnicima savetujemo da svoje mobilne uređaje prebace na automatsko biranje 2G/3G mreže kako bi osigurali optimalnu komunikaciju. 
Ugroženi u poplavljenim područjima kojima je potrebna pomoć spasilačkih ekipa, mogu besplatno da pozovu broj 112 sa svih mreža mobilnih operatera čak i ako u uređaju nemaju SIM karticu. 

Povezana vest:  Evropska noć istraživača održava se 24. septembra