Igor djuricVESLANJE, EP ZA JUNIORE
U Belgiju sa šest posada

Belgijski grad Hazevinkel će do 24. do 25. maja 2014. biti domaćin Evropskog prvenstva za juniore. U konkurenciji 450 veslača i veslačica iz 31 zemlje boje Srbije braniće 15 reprezentativaca koji će nastupiti u šest čamaca. U četvercu sa kormilarom veslaće Nikola Cvijetić, Dušan Slavnić, Miloš Milićević i Nemanja Lečić (Crvena zvezda), kormilar Mateja Jošić (Partizan), u četverac skulu Pavle Stanković, Petar Zelić, Filip Prodanović i Kristijan Stevanović (Galeb), u dvojcu bez kormilara Zoran Rajić i Marko Ristić (Smederevo), a u dubl skulu Uroš Dimitrijević (Smederevo) i Igor Đerić (Partizan). Ženski deo ekipe čine tri veslačice. U skifu će veslati Ljiljana Jošić (Čurug), a u dubl skulu Milica Slijepčević i Miona Mitrović (Danubius 1885). Po rečima selektora juniorske reprezentacije Srbije Dejana Guslova naš tim u Belgiji čeka težak posao.
– Konkurencija u Hazevinkelu će biti prejaka. Učestvuje sam krem evropskog veslanja kada su u pitanju takmičari rođeni 1996. i mlađi. Mi smo posle fenomenalne prošle sezone na juniorskoj sceni gde smo osvojili tri evropske i dve svetske medalje izvršili smenu generacija. Briljantna generacija 1995 je završila sa juniorskim stažom, a na red su došli takmičari rođeni 1996. i mlađi. Reprezentaciju koja ide u Belgiju čini polovina veslača i veslačica koji će i dogodine moći da se ogledaju na međunarodnoj sceni pa samim tim imamo mlad sastav. Sve u svemu cilj nam je da od šest čamaca dva dođu do finala, a sve preko toga biće dodatni uspeh – kazao je Dejan Guslov.
Reprezentacija u četvrtak putuje na Evropsko prvenstvo a pored takmičara put Belgije ide i pet trenera – Aleksandar Smiljanić, Aleksandar Ivković, Radivoj Mijatov, Aleksandar Jasinski, Dušan Kovačević i Miloš Urukalo, kojima će se u petak pridružiti i član selektorske komisije Nebojša Ilić. Kvalifikacione trke i repesaži su na programu u subotu, a polufinala i finala dan kasnije.

Povezana vest:  PLIVANJE, Simbolična cena karte za EJP u plivanju 100 dinara, prihod od ulaznica ide u Fond Milorada Čavića