turisticka-organizacija srbijeTurističke organizacije obezbeđuju smeštaj ugroženima

Regionalne i lokalne turističke organizacije širom zemlje pridružile su se, na inicijativu Turističke organizacije Srbije (TOS), akciji prikupljanja humanitarne pomoći i obezbeđivanja smeštaja za evakuisane stanovnike iz područja ugroženih poplavama.
Pomoć za ugrožene građane prikuplja se u prostorijama Turističke organizacije Vojvodine i Turističke organizacije Regije Zapadna Srbija i lokalnih turističkih organizacija u Beogradu, Novom Sadu, Smederevu, Užicu, Kragujevcu i Nišu.
Građani su se već u velikom broju odazvali ovom pozivu, a pomoć će biti distribuirana u saradnji sa lokalnim koordinacionim centrima, navode u TOS-u.
Pored humanitarne pomoći u hrani, vodi, odeći i lekovima, turističke organizacije pozvale su predstavnike turističke privrede i sve građane koji su u mogućnosti da obezbede besplatan smeštaj za ugrožene stanovnike, da se jave turističkim organizacijama u svojim gradovima.
Turistička organizacija Užica već je obezbedila 100 ležajeva u hotelima i privatnim smeštajnim jedinicama u Užicu.
Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i Udruženje hotelijera opštine Čajetina stavljaju na raspolaganje smeštaj u pojedinim objektima.
Svim volonterima, spasiocima i raseljenim licima na raspolaganje se stavljaju sledeći kapaciteti: Hotel Palisad depadans za 80 ljudi do 26. maja, hotel „Zlatibor Mona“ za 10 soba do 24. maja, hotel Olimp za pet soba, hotel Idila za četiri osobe, odmaralište Dunav za 12 soba do 23. maja, Vaj Tai za 10 soba do 23. maja, studentsko odmaralište „Ratko Mitrović“ za pet soba do 22. maja, konačište TO „Zlatibor“ dva apartmana do 25. maja i oko 50 soba u privatnom smeštaju.
Smeštajne kapacitete u Beogradu do sada su pružili hoteli Hajat, Falkenštajner, Palas, Kristal, Slavija, Reks, Hotel N, Oasis, Bristol i apartmani Cristal kod.

Povezana vest:  NURDOR najavljuje otvaranje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu