skola ilustracija

Forum: Ukinuti polaganje male mature zbog vanredne situacije

Forum beogradskih osnovnih škola predložio je da polaganje male mature bude ukinuto ove godine zbog vanredne situacije izazvane poplavama i u znak solidarnosti sa učenicima i nastavnicima svih škola u Srbiji koje ne mogu ravnopravno učestvovati u pripremama za polaganje završnog ispita.
Forum beogradskih osnovnih škola pozvao je juče sve škole članice da podrže taj predlog s obzirom na to da vanredna situacija izazvana poplavama i dalje traje i da ne možemo sa sigurnošću reći do kada će trajati.
Škole iz najugroženijih mesta su do daljnjeg zatvorene, a postoji i realna mogućnost da svi sadržaji predviđeni planom i programom ne budu uspešno pređeni i da pripremna nastava ne bude uopšte realizovana, navodi se u saopštenju Foruma.
-Forum beogradskih osnovnih škola poziva sve škole članice da podrže predlog da se ove godine ukine polaganje male mature i time izraze solidarnost i sa učenicima i nastavnicima svih škola u Srbiji koje ne mogu ravnopravno učestvovati u zahtevnom i složenom procesu pripremanja i polaganja završnog ispita – zaključuje se u saopštenju.

Povezana vest:  Kompletno uživanje od 21. januara u svim knjižarama Delfi!