RRA

RRA: Nismo ograničili emitovanje kablovskog programa

Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) saopštio je danas da ni jednom svojom odlukom nije ograničio ili preporučio kablovskim emiterima u Srbiji da iz svoje ponude isključe programe koji se emituju iz inostranstva. 
-Savet RRA je u popodnevnim satima održao hitnu telefonsku sednicu I doneo odluku da obavesti kablovske operatore da emitovanje stranih kanala u vreme dana žalosti ne predstavlje kršenje zakona – navodi se u saopštenju na veb-sajtu Agencije. 
Kako se ističe, Savet RRA razume i uvažava odluku većine kablovskih operatera, koju su verovatno doneli vođeni ličnim osećajem zajedničke nesreće nego tumačenjem zakona, ali, kao ni do sada, neće uticati na njihove odluke i poslovnu politiku. Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić pozvao je danas RRA da otkloni dileme u vezi sa prekidanjem emitovanja pojedinih kanala tokom trodnevne žalosti proglašene zbog žrtava poplava. 
Kablovski operater SBB saopštio je da neće ponovo početi da emituje televizijske programe koji su isključeni zbog trodnevne žalosti u Srbiji. Kako je ranije rečeno agenciji Beta u SBB-u, ponuda televizijskih kanala tokom trodnevne žalosti do petka, 23. maja u ponoć usklađena je sa Zakonom o obeležavanju Dana žalosti i preporukom Republičke radiodifuzne agencije. 
Emituju se samo kanali prigodne sadržine, a na tri dana je obustavljeno emitovanje filmskih kanala, jer SBB ne može da utiče na njihovu uređivačku politiku, niti može znati da li će sadržaj tih kanala biti u skladu s preporukom. 

Povezana vest:  Grupa studenata blokirala Filozofski fakultet