Nacionalno takmicenje najboljih ucenickih kompanija6Predstavljene učeničke kompanije u Delta Cityju

U okviru manifestacije „Nacionalno takmićenje najboljih učeničkih kompanija“, u ponedeljak, 26. maja, u atrijumu šoping-mola Delta City, posetiocima je svoje proizvode i usluge predstavilo 20 timova, iz srednjih škola širom Srbije.
Učenici su kroz programe „Dostignuća mladih“ imali priliku da steknu znanja o tržišnoj ekonomiji i preduzetništvu, kao i da vode svoje kompanije od osnivanja, izrade biznis plana, pisanja kompanijskih izveštaja, pa sve do zatvaranja kompanije. Pobednička ekipa predstavljaće Srbiju na evropskom takmičenju najboljih učeničkih kompanija, koje će biti održano u Talinu, u Estoniji, a na kome će učestvovati srednjoškolci iz 38 zemalja Evrope.

Povezana vest:  Akcija „Osmeh za celu godinu" u prodavnicama Sport Vision Kids

Od čokoladnih ražnjića do drvenih zvučnika za iPhone…

U ovogodišnjem takmičenju učestvuju učenici srednjih škola iz Arilja, Beograda, Kikinde, Kraljeva, Kruševca, Kuršumlije, Niša, Novog Bečeja, Novog Pazara, Pirota, Trstenika i Vršca. Neki od proizvoda koje su predstavili posetiocima Delta City-ja su i satovi napravljeni od starih gramofonskih ploča, drveni zvučnici za iPhone, nakit, sapuni, regulatori vlažnosti za plastenike i mnogi drugi.
Predstavljanje učeničkih kompanija i proizvoda, održano je tradicionalno, po peti put, u atrijumu Delta City-ja, u organizaciji „Dostignuća mladih“ u Srbiji, uz saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID), Societe Generale bankom, Ministarstvom prosvete Republike Srbije i šoping-molom Delta City.
Finale izbora na kome će biti izabrana najbolja učenička kompanija, koja će predstavljati Srbiju na takmičenju u Estoniji, održaće se u utorak, 27. maja, od 12:30 do 15:30 sati, u Domu omladine.

Povezana vest:  Video kanal na internetu o srpskom stripu