balkan-urban-experience-press-web

BALKAN URBAN EXPERIENCE počinje danas

 

Danas, u petak, 4.12. počinje Balkan Urban Experience u Mikser Houseu, prošireno izdanje čuvenog Rakija Festa. Ovaj festival donosi jedinstveno hedonističko iskustvo predstavljajući na savremeni način tradicionalne motive i dobru energiju. Tokom tri dana održavanja festivala u Mikser House-u, posetioci će moći da uživaju u najboljim srpskim rakijama, radionicama starih zanata, izložbi mladih balkanskih dizajnera, muzici i odabranim tradicionalnim specijalitetima koji će osvojiti sva njihova čula. Ova jedinstvena fešta odvijaće se i na platou ispred Mikser Housea gde će posetioci čekati prava domaćinska trpeza sa prasetinom, kobasicama i kuvanom rakijom.

Svečano otvaranje Balkan Urban Experience održaće se u petak, 04.12. od 18h. Uz pozdravno obraćanje direktora TOB-a, Miodraga Popovića i osnivača festivala, Branka Nešića, zvanični početak festivala označiće AKUD Branko Krsmanović uz splet narodnih igara i pesama iz Srbije.

Povezana vest:  Beograđani se sa poznatima spremaju za leto u Nestlé Fitness Flat Belly kampu

– Od 20h počinje muzički program koncertom benda ZaBeat

– Od 21h, nastupaju Crne Mambe kojima će se na bini pridružiti jedan od najboljih muzičara ex-Yu scene i pevač grupe Smak, Dejan Najdanović Najda.

– Od 23h binu preuzima DJ dvojac, Mirko&Meex.

Drugi dan festivala, subota, 5.12., počinje od 14h.

– Od 16h poznate ličnosti u Veselom žiriju – glumci Miloš Vlalukin, Jovana Stipić i Aleksandra Janković, izabraće najbolju rakiju i specijalitet

– Jedan od najboljih domaćih šefova kuhinja, Saša Mišić u radionici „Saša i Miloš balkanski kulinari“ pripremaće tradicionalna jela Balkana na galeriji od 16h.

Povezana vest:  Počela letnja sniženja u Delta Cityju

– Od 17h održaće se zanimljiva radionica na temu „Rakija uglavnom: Revolucionarni i antiglobalistički potencijal rakije“ na glavnoj bini

– 18h sledi izbor za pobedničko rešenje za etiketu BGD rakija 2016, zvaničnog suvenira Grada Beograda

– Od 20h nastup benda Stubovi Pop Kulture

– Od 21h nastup benda Kal

– Od 23h – DJ dvojac Mirko&Meex

Nedelja, 6. decembar počinje od 12h a tokom dana biće postavljena izložba „Young Balkan Designers“, održaće se radionica starih zanata i izložba nošnji a za nedeljni ručak, biće zadužena Zornića kuća. Vrata festivala biće otvorena do 18h poslednjeg dana.

Povezana vest:  COCA-COLA HELLENIC PRVI IZBOR STUDENATA SRBIJE

Balkan Urban Experience u saradnji sa Taxify pobrinuće se i da posetioci festivala bezbedno stignu kućama. Taxify će napraviti specijalan promo kod, BALKANUE, koji posetioci mogu da iskoriste za besplatnu prvu vožnju preko Taxify app u vrednosti do 1000 RSD. Kod će biti aktivan sve vreme trajanja festivala. Da bi iskoristili besplatnu vožnju, posetioci treba da preuzmu Taxify app, unesu vaš promo kod, i povežu platnu karticu sa aplikacijom, jer se u slučaju da cena vožnje premaši vrednost promo koda preostali iznos skida sa kartice.

Organizatori prvog BALKAN URBANEXPERIENCE festivala su Rakia Bar i Mikser House uz podršku Sekretarijata za privredu Grada Beograda i Turističke organizacije Beograda.