superliga srbije

Zvezda igra na Banovom brdu, Partizan čeka Vojvodinu

Utakmicama 20. kola za vikend se nastavlja fudbalsko prvenstvo Srbije, vodeća Crvena zvezda igraće na gostovanju protiv drugoplasiranog Čukaričkog, dok će u drugom derbiju kola Partizan u Beogradu igrati protiv Vojvodine.
Prva utakmica 20. kola Super lige Srbije igraće se danas od 18 časova u Gornjem Milanovcu gde će Metalac dočekati Novi Pazar. Obe ekipe žele pobedu kako bi prekinule loše serije. Metalac je vezao tri, a Novi Pazar dva poraza.
Vodeća Crvena zvezda u nedelju od 16 časova igra na Banovom brdu protiv Čukaričkog i pokušaće da ostvari 17. uzastopnu pobedu u prvenstvu, ali i da se iskupi za težak poraz od 1:5 u osmini finala Kupa na svom stadionu od Borca.
Čukarički želi da nastavi niz dobrih rezultata i sačuva drugo mesto na tabeli. Crno-beli sa Banovog brda imaju 35 bodova, 18 manje od Zvezde. U drugom derbiju 20. kola Partizan će na svom terenu u subotu od 14 časova igrati protiv Vojvodine i pokušaće da ostvari treću uzastopnu prvenstvenu pobedu i popravi plasman na tabeli.
Takodje i Vojvodina je u prethodna dva kola vezala dve pobede pa želi nastavak dobre serije kojom bi se pomerila sa šestog mesta. Obe ekipe u duel ulaze posle pobeda u osmini finala Kupa Srbije.
Partizan je četvrti na tabeli sa 32 boda, a novosadski klub na šestom mestu ima četiri boda manje.
Trećeplasirani Borac igraće u nedelju od 13 časova u Ivanjici protiv Javora i pokušaće dobrim rezultatom da ostane u samom vrhu tabele. Ekipa Milorada Kosanovića u duel ulazi ohrabrena velikom pobedom nad Zvezdom u Kupu. Takodje i Javor je ostvario dobar rezultat u tom takmičenju, pošto je u sredu „izbacio“ branioca trofeja Čukarički posle izvodjenja penala.
Borac na trećem mestu na tabeli ima 34 boda, a Javor, koji u poslednjih 10 utakmica nema pobedu, zauzima sedmo mesto sa 27 bodova.
Fudbaleri Rada igraće u subotu od 13 časova u Lučanima protiv Mladosti i pokušaće da prekinu niz od devet utakmica bez pobede u prvenstvu i izvuku se sa dna tabele.
Voždovac će u subotu od 13 časova na svom terenu igrati protiv Radničkog iz Niša i pokušaće da prekine niz od dva poraza, dok niški tim želi dobar rezultat kako bi se zadržao u gornjem delu tabele.
Jagodina će u nedelju od 13 časova igrati protiv poslednjeplasiranog Spartaka za drugu uzastopnu pobedu, a u isto vreme u Surdulici igraće Radnik i OFK Beograd.

Povezana vest:  Janković: Sa visokim ambicijama dočekujemo Irce i Farane

Parovi 20. kola Super lige Srbije:
Danas:
Metalac – Novi Pazar (18.00)

Subota:
Mladost – Rad (13.00)
Voždovac – Radnički (N) (13.00)
Partizan – Vojvodina (14.00)
Nedelja:
Jagodina – Spartak (13.00)
Javor – Borac (13.00)
Radnik – OFK Beograd (13.00)
Čukarički – Crvena zvezda (16.00)