McDonalds logoKompanija McDonald’s donirala šest i po miliona dinara pomoći ugroženima u poplavama

Od početka nezapamćenih poplava u Srbiji, kompanija McDonald’s Srbija donirala je sumu od 2.300.000 dinara, koja je uplaćena na račun Vlade Republike Srbije. U donaciji novčane pomoći pomogao je i McDonald’s Bugarska, a dodatnih 4.300.000 dinara McDonald’s korporacija je uplatila na račun Crvenog krsta, odakle će sredstva biti usmerena za pomoć ugroženima u poplavama na Balkanu.
Od prvog dana, nakon proglašenja vanredne situacije, McDonald’s Srbija pokrenuo je niz akcija pomoći lokalnoj zajednici u vidu donacija flaširane vode i konzervirane hrane, opreme i hrane za bebe, igračaka i edukativnog materijala za decu. Donirano je više od 500 Happy Meal obroka deci u prihvatnim centrima. Takođe, kompanija je hranu svakodnevno donirala i volonterima Crvenog krsta kao i volonterima, koji su radili u prihvatnim centrima i na nasipima.
U svim McDonald’s restoranima u Srbiji pokrenuta je akcija prikupljanja novčanih donacija, koje će biti uplaćene na račun Crvenog krsta Srbije.
„Kompanija McDonald’s u Srbiji uvek je pomagala ugroženom stanovništvu i svima kojima je pomoć neophodna. Domovi četrnaestoro naših zaposlenih su oštećeni u poplavama. McDonald’s u Srbiji kao i korporacija, pomoći će im u saniranju nastale štete. Mi ćemo nastaviti sa donacijama i različitim humanitarnim projektima u Srbiji, dokle god je pomoć potrebna“, izjavio je Tomaš Rogač, direktor kompanije McDonald’s u Srbiji.

Povezana vest:  Treći sajam venčanja u Novom Sadu 30. i 31. januara