mikser festival

Nedelja – zeleni dan na Mikser festivalu – velika volonterska akcija “Zajedno za reke”

U nedelju 29. maja u 15 časova, aktivnosti u Zelenoj zoni će kulminirati akcijom “Zajedno za reke”, sa ciljem uređivanja zelenog pojasa uz Dunav i vraćanja ove dragocene zelene oaze građanima. Akciju, kao i ostale aktivnosti Miksera, vizionarski je prepoznala i podržala Alfa Bank, pridružujući svoju godišnju volontersku akciju Mikser timu “zelenih”, što je u duhu Mikserove teženje za spajanjem različitih profesija i okupljanjem dobrih inicijativa i energija na jednom mestu. Akciju će podržati i Rajner Nolvak, gost Miksera, i pokretač masovne ekološke akcije u Estoniji “Let’s do it world”, koja je poslužila kao inspiracija za niz sličnih pokreta širom Evrope.

Priobalje će ovom prilikom biti revitalizovano i vraćeno Beograđanima koji uživati u zelenilu pored Dunava, a u planu je da ova zelena površina od sledeće godine bude pretvorema u Mikser kamp, kako bi posetioci iz drugih gradova Srbije, regiona i Evrope, mogli da uživaju svih pet dana u festivalskom program Miksera. Masovnoj volonterskoj akciji “Zajedno za reke” pridružće se i predstavnici medija, ali na dunavsko priobalje pored Žitomlina su dobrodošli i svi Beograđani, koje ovom prilikom još jednom pozivamo da se priključe. Akcija “Zajedno za reke” će se istog dana održati u još pet gradova Srbije, a učešće će uzeti više stotina volontera Alfa Bank, što akciju čini posebno značajnom, zbog čega je i Rajner Nolvak odlučio da je podrži svojim prisustvom.

Povezana vest:  Internacionalni Dan poljubaca uz voćne Labello arome

I ostali sadržaji Miksera će u nedelju biti u znaku zaštite životne sredine. Program će u 12 časova početi panelom „Da li je Dunav pojeo Balkan“, čiji će sagovornici pokušati da daju odgovore na pitanja: Zašto je Dunavski region naš novi identitet? Gde je nestao Balkan? Da li je to pitanje pomeranja evropskih fondova ili stvarne promene identiteta evropskih zemalja? Uvodno predavanje će držati Rajner Nolvak, osnivač pokreta „Let’s do it world“, koji je poslužio i kao inspiracija za našu akciju „Očistimo Srbiju“. Na panelu će učesvovati i Regina Helvig Šmid – projekat Donumenta (Nemačka), Olja Stojanović – Coca Cola Company (Srbija), Dejan Veselinov – Tob (Srbija), Tulga Beyerle – Viena Design Week (Austrija), Dimitrije Vujadinović – BalkanKult fondacija (Srbija), Ivan Karić – Savetnik generalnog direktora Beograd vode (Srbija), a moderator je Maja Lalić, programski direktor Mikser festivala.

Povezana vest:  Objavljena lista zvanica na venčanju princa Vilijama

U 18 časova na Mikser Brodu, Goran Trivan, sekretar Sekretarijata za zaštitu životne sredine, dodeliće “zelene” nagrade učesnicima Mikser festivala koji svojim angažmanom i proizvodima najviše doprinose očuvanju životne sredine.

MIKSER je multidisciplinarna, multikulturalna platforma koja se bavi afirmacijom kulturne  industrije regiona i organizacijom najvećeg regionalnog festivala kreativnosti. MIKSER FESTIVAL se odvija u poslednjoj nedelji maja u industrijskoj zoni Beograda. Festival je za samo dve godine postao najveća i najznačajnija smotra kreativnog potencijala Jugoistočne Evrope.

Povezana vest:  Galenika donirala sredstva Institutu za kardiovaskularne bolesti ,,Dedinje’’

DIZAJN. UMETNOST. KOMUNIKACIJE. ARHITEKTURA. EKOLOGIJA. BIZNIS. MUZIKA. TEATAR. FILM.

KULTURNI DOGAĐAJI. PREDAVANJA. IZLOŽBE. KONKURSI. RADIONICE. KURSEVI. PUBLIKACIJE. WEB.