federe_pariz_2011

ROLAN GAROS

Rodžer Federer: Uopšte nije loše biti u senci

Švajcarski teniski velemajstor Rodžer Federer stigao je do osmine finala Roland Garrosa bez izgubljenog seta. Kaže da mu je sasvim prijatno što su svetla pozornice uperena prema Rafaelu Nadalu i Novaku Đokoviću.

Prvi puta nakon 2003. godine Federer nije među prvom dvojicom nosilaca na nekom Grand Slam turniru. Te su pozicije rezervisane za Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, čiji se nastupi u Parizu prate s najvećom pažnjom. Nije to čudno, budući da je Nadal petostruki pobednik i branilac naslova, dok je Đoković još uvek bez i jednog poraza u 2011. godini.

Povezana vest:  AO 2011, Zimonjić i Lodra u četvrtfinalu posle dva taj brejka

„Čarobnjak iz Basela“, rekorder sa 16 osvojenih Grand Slam turnira, navikao je na veliku pažnju medija na najvećim svetskim turnirima. Ovoga puta je pomalo u senci Nadala i Đokovića. Ali, on u miru zasada impresivno odrađuje svoj posao. U 3. kolu je bez puno muke savladao Janka Tipsarevića 6-1, 6-4, 6-3…

-Vrlo su velika očekivanja od Novaka, ali i Rafe, jer je on branilac naslova. Meni to u određenoj meri skida pritisak, što uopšte nije loša stvar – kaže Federer, koji je Rolan Garos osvojio pre dve godine.

Povezana vest:  ATP LISTA, Đoković značajno smanjio zaostatak za Nadalom

-Vrlo sam zadovoljan svojom igrom, fizički se dobro osećam. Dobro, još je rana faza turnira, ali lepo je da sam ovako brzo i bezbolno preskočio dosadašnje prepreke – dodao je treći teniser sveta.

U osmini finala ga očekuje susret protiv sunarodnika Stanislasa Vavrinke, koji je okrenuo 0-2 u setovima protiv Francuza Žo-Vilfreda Conge. Federer ima 8-1 u karijeri protiv Vavrinke.

Povezana vest:  Per bolji od Nišikorija

-Bilo bi drugačije da igramo u prvom kolu. Ali, stigli smo do osmine finala, što znači da će protiv Stana biti još teže- kaže Federer.