jelena_jankovic_fed_2Jelena Janković u polufinalu Indijan Velsa
Teniserka Srbije Jelena Janković plasirala se danas u polufinale turnira u Indijan Velsu, pošto je savladala Ruskinju Alisu Klejbanovu sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4).
U prvom setu Jankovićeva, koja je šesti nosilac na turniru, veoma brzo je stigla do prednosti od 3:1, ali je Klejbanova uspela da održi korak i da smanji prvo na 3:2 i kasnije na 5:4.
Teniserka Srbije je dobila ovaj deo igre sa 6:4, ali tek pošto je njena protivnica propustila nekoliko šansi da osvoji gem.
U drugom setu Ruskinja – 27. na WTA listi, bila je ubedljivija. Vodila je do 4:3, a zatim je dopustila Jankovićevoj da izjednači i da preokrene rezultat u svoju korist na 5:4 i konačnih 6:4.
U narednom kolu Jelena Janković sastaće se sa pobednicom meča između Marije Hose Martines Sančes iz Španije, koja je 33. na WTA listi i Austrijanke Samante Štosur, 11. igračice sveta i osmog nosioca na turniru.
Nagradni fond turnira je 4.500.000 dolara, a pobednici će pripasti 700.000 dolara.
Povezana vest:  Novak Đoković: Teniski klub “Crvena zvezda” ima posebno mesto u mom srcu, tamo sam osvojio svoj prvi profesionalni turnir daleke 2003. godine