metalac-gazmetanMetalac nerešeno sa Fenijem, poraz OKK Beograda
Košarkaši Metalca igrali su večeras u Valjevu sa makedonskom ekipom Feni Industris nerešeno 88:88, dok je OKK Beograd poražen od bugarske ekipe Černo more sa 87:92 u prvim četvrtfinalnim mečevima Balkanske lige (BIBL).
U ostalim susretima večerašnjeg četvrtfinala, Lovćen sa Cetinja je pobedio Mornar u Baru sa 80:77, dok je Rilski Sportist u bugarskom derbiju, u Samokovu, bio bolji od Levskog iz Sofije sa 89:75.
Valjevci su posle prvog poluvremena vodili sa 42:35, ali je tek 16 sekundi pre kraja susreta Milan Trtić „trojkom“ izborio 88:88 pred revanš, koji se 25. marta igra u Kavadarcima.
Metalac je igrao bez Jovana Teodosića i Mileta Ilića, koji nisu licencirani za BIBL, a uz Trtića sa 14 poena istakli su se još Vladimir Panić i Aleksandar Tanasković sa po 17, odnosno Marko Ljubojević sa 14 koševa.
U makedonskoj ekipi najefikasniji su bili Vlado Popović sa 18, Darko Sokolov sa 15 i Dušan Knežević i Bojan Trajkovski sa po 13 poena.
OKK Beograd nije imao rešenje za „zonu“ gostiju iz Varne, koji su pobedili sa 92:87, a najefikasniji su bili Dragan Mitrović sa 20 i Dragan Kruščić sa 19 poena.
Za Euroins, Tihomir Želev postigao je 19, a Hrisimir Dimitrov 16 poena.
Na završnom turniru igraće pobednik dvomeča Metalac – Feni protiv boljeg iz duela Mornar – Lovćen, a pobednik mečeva Rilski Sportist -Levski sa boljim iz susreta OKK Beograd – Euroins.
Prošle sezone, kada je i pokrenuta Balkanska košarkaška liga, titulu je osvojio Rilski Sportist iz Samokova.
Povezana vest:  Vukoičić:Prilika da istaknemo kandidaturu za plasman dalje