tesla-city-3

Pored „Beograda na vodi“ još jedna krupna investicija – „Tesla City“ u organizaciji BK Grupe

BK kompanija osmislila je jedinstvenu koncentraciju poslovnog prostora, hotela, maloprodajnog prostora i prostora za organizaciju manifestacija. Nazvan Tesla City, ovaj projekat kompanije koji obuhvata 2.000.000 m2 predstavlja sam po sebi kapitalni arhitektonski i urbanistički događaj koji odražava značaj i važnost geografskog položaja Beograda u centru Evrope.

Investiciono-građevinski mega projekat «Tesla City» obezbediće angažovanje ne samo srpskih kompanija u sektoru građevine i građevinskih materijala, već i regionalnih kompanija, što će znatno podići ekonomiju Srbije, modernizovati fabrike za proizvodnju materijala i znatno smanjiti nivo nezaposlenosti.

Prema biznis-planu, planira se angažovanje oko 43 000 radnika tokom izgradnje projekta, dok će tokom kasnije realizacije i ekspluatacije ovog mega-projekta biti stalno zaposleno oko 18 000 ljudi.

Mnogofunkcionalni kompleks „Tesla City“ može se uporediti sa najvećim svetskim projektima koji uključuju Međunarodne Finansijske Centre, kao što je Makao u Kini, „Venecija“ u Las Vegasu, „Dubai International Financial Center“ u Dubaiju i „Moscow City“ u Moskvi. U cilju realizacije, ovog za Srbiju strateskog projekta, kompanija „BK“ će uputiti poziv za pristupanje konzorcijumu svim građevinskim kompanijama i asocijacijama sa prostora Jugoistocne Evrope.

Povezana vest:  SZO: Napadnite virus, prevazići ćemo i ovu krizu

Projekat „Tesla City“ obnoviće istorijsku tradiciju srpskog građevinarstva. Imajući u vidu da svaki građevinski poduhvat absorbuje 90% industrije, ovaj mega-projekat pokrenuće I obnoviti uništenu industriju naše zemlje. Stoga se očekuje puna podrška Republike Srbije, koja bi mogla obezbediti povoljno kreditiranje srpskih preduzeća koja bi bila uključena u realizaciju ovog projekta.

Arhitektonski razmatrano projekat „Tesla City“ predstavlja harmoničan razvoj Beograda, uravnotežen i brižljivo povezan sa prirodnim okruženjem u harmoniji sa slavnom istorijom grada.

Projekat BK kompanije „Tesla City“ obuhvata ambiciozni, najveći u regionu, međunarodni poslovni centar i jedinstveni centar za šoping i zabavu.

Celina je okružena stambenim četvrtima po meri čoveka, ušuškanim u parkovima i prirodnim baštama. Kompozicija je fokusirana oko velikog kruga, mesta koncentracije
aktivnosti i simbola nove energije. Odražava se u uzorku parkova koji obrazuju izražajne zrake što izbijaju iz centra u spiralnim krugovima. Poslovne zgrade i hoteli uključeni su u globalnu vitalnu kompoziciju i čine njen sastavni deo, a ne kao sporadično razbacani objekti.

Povezana vest:  Nescafé 3u1 karavan okupio filmske zvezde

Virtuelni cilindar prečnika 500 m, presečen pod uglom da bi bio usmeren ka suncu, na čijem vrhu vrhovi zgrada u obliku kristala obrazuju ogromnu dijademu koja se vidi sa svih strana. Urban plaza je središte dijademe. To je mesto za MEĐUNARODNI FINANSIJSKI CENTAR, prema predlogu BK kompanije.

Biće to centar za različite vrste aktivnosti, poslovne sastanke i zabavu sa velikim holom i stanicom podzemne železnice, međunarodnim konferencijskim centrom, radnjama i restoranima, bazenom koji se zimi pretvara u klizalište.

Konačno, stambene četvrti, višeporodični stambeni blokovi, rezidencijalne zgrade i porodične kuće, bašte i parkovi, obezbeđivaće stanovnicima i gostima blisku vezu sa prirodom i pravim kvalitetom života. Pored poznatog projekta «Beograd na Vodi», svojom ponudom koncepta „Tesla City“, BK kompanija će pozicionirati Beograd i Srbiju kao lidera JugoIstočne Evrope.

Kao što je već opisano više, koncepcija „Tesla City“ rađena je po principu „grad u gradu“ u kojem je sve neophodno za život, rad, odmor i kulturno-intelektualno uzdizanje. Dok samo Međunarodni Finansijski Centar može doneti budžetu Srbije ne manje od 20 milijardi evra godišnje, ukoliko uzmemo u obzir da protok svetskog kapitala kroz sve svetske postojeće Međunarodne Finansijske Centre iznosi više od 1 triliona evra godišnje.

Povezana vest:  OTVOREN PRVI EMMEZETA CENTAR U SRBIJI

Pored ekonomskog doprinosa postoji, projekat „Tesla City“ postaće nova turistička astrakcija Beograda, koja će privući ne samo poslovne ljude širom sveta i njihov kapital, već i građane svih zemalja sveta, kao što je to učinio Dubai uz pomoć izgradnje svog „DIFC“, najviše zgrade na svetu i atraktivnih tržnih centara.

Projekat „Tesla City“ izazvaće novi ekonomski bum u Evropi, pozicioniraće Beograd i Srbiju na potpuno novom nivou i otvoriće vrata mnogim zainteresovanim investitorima širom sveta.

Ovim kompanija „BK“ daje svoj doprinos Srbiji u celini, srpskom narodu, srpskoj privredi, građevinskom i finansijskom sektoru.

Istorijska vrednost kompleksa „Tesla City“ ostaće našoj deci i unucima, budućem pokolenju Srbije, koje će biti ponosno na naša dostignuća.