dragan djilas kss

Ponovo bez kvoruma na sednici KSS

Sednica Skupštine Košarkaškog saveza Srbije na kojoj je trebalo da se raspravlja o povratku domaće lige pod ingerenciju KSS ponovo je odložena zbog nedostatka kvoruma, dok će nova biti zakazana krajem avgusta.
Kao i na prošloj sednici pre šest dana, kvoruma nije bilo jer se na sastanku u Kući košarke pojavilo 10 delegata, od mogućih 31.
-Velika je šteta što ponovo nema kvoruma. Na dnevnom redu je trebalo da se nađe još važnih tačaka. Ne shvatam čemu strah da se dođe na sastanak, iako može da se bude uzdržan. Sledeća Skupština biće krajem avgusta, a do tada će na snazi biti sadašnji registry – rekao je predsednik KSS Dragan Đilas.
On je istakao da je neophodno pojačati poziciju nacionalnog saveza u Jadranskoj ligi, koja je dovela do toga da Superliga neće imati termine za odigravanje.
-Jadranska liga je uvođenjem plej-ofa još više produžila srpsko prvenstvo. Zahtevamo od Regionalne lige da se precizno pridržava sporazuma i ako se ovako nastavi domaće takmičenje neće imati termine da se održi. Preti opasnost da neka zemlja u regionu napravi moćan klub koji bi mogao da ugrozi mesto srpskog kluba u Evroligi, a bio je dogovor da će igrati samo ekipe iz bivše Jugoslavije, a ne Makabi, Solnok i Levski – rekao je Đilas.
Đilas je dodao da se obratio Ministarstvu omladine i sporta kako bi Srbija organizovala jednu grupu Evropskog prvenstva 2015. godine, nakon što je Ukrajina odustala od organizacije.
-Smatramo da je to dobro za srpsku košarku, pogotovo što će to biti kvalifikacije za Olimpijske igre u Brazilu. Do 31. jula treba da dostavimo zvaničan dopis i finansijske garancije za organizaciju. Potrebno nam je između 1,5 i dva miliona evra i verujem da možemo to da obezbedimo – naveo je Đilas.
On je naglasio da KSS mora da preuzme odgovornost i rukovodi Superligom, koji je pod patronatom Udruženja klubova KSS.

Povezana vest:  OI 2012, Poznato osam učesnika košarkaškog turnira na OI